1999 yılındaki Marmara depreminin ardından iş yerleri yıkılan depremzedeler için Sakarya’nın Adapazarı ilçesindeki Camili Mahallesinde inşa edilen ve şu anda atıl durumda olan iş merkezlerinin son hali mahalleliyi korkutuyor.
1999 yılındaki Marmara depreminin ardından iş yerleri yıkılan depremzedeler için Sakarya’nın Adapazarı ilçesindeki Camili Mahallesi’nde yapılan ve şu anda atıl durumda bulunan iş merkezleri uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline geldi. Camili Mahallesi’nde bulunan ve harabeye dönen iş merkezi bunlardan sadece bir tanesi. Kaderine terk edilen binalar uyuşturucu bağımlıların mekanı haline gelirken, mahalleli çocuklarını okula gönderirken büyük korku yaşıyor.
Sakarya Valiliği Kampüsüne yaklaşık 50 metre mesafede bulunan atıl iş merkezinde kapılar kırılmış, duvarlara argo içerikli sözler yazılmış durumda. Alkol şişeleri ve uyuşturucu içiminde kullanılan malzemelerin de bulunduğu iş merkezinin son görüntüsü, iş merkezi çevresinde oturan mahalleliyi tedirgin ediyor. Çocuklarını rahat bir şekilde okula ve sokağa oyun oynamaya gönderemediklerini ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bu iş merkezlerine önlem almasını istiyor.