Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine bağlı Derbent köyü Muhtarı Recep Avcı’nın, köy arazisini ilana çıkmadan bir yakınına sattığı iddia edildi.
Muhtar Recep Avcı’nın köyde bulunan bir araziyi köy halkına duyurmadan ve ilan ettirmeden kaynına sattığını iddia eden Derbent köyü halkı, Bayat Kaymakamlığı’na şikayette bulundu. Köylüler, ihalenin açık ve adil bir şekilde yapılmasını istediklerini belirttiler.
Köylülerden Şemsettin Gölcük, kendi evinin önünde bulunan arazinin Muhtar Recep Avcı tarafından, kendisine ve köyden hiç kimseye duyurulmadan satıldığını iddia etti. Gölcük, satışın iptal ettirilerek açık ihaleye sunulmasını istediklerini söyledi.
Derbent köyünde evi bulunan ve Almanya’da yaşayan Şaban Evlice ise kendi arsası içerisinde bulunan ve köye ait olan araziyi satın almak için muhtarla defalarca konuştuğunu, ancak muhtarın bu araziyi kaynına sattığını iddia etti. Muhtarın usulsüz satış yaptığını öne süren Evlice, “Ben yıllar önce Derbent köyüne bir ev yaptırdım. O dönemlerde köyden tapu kadastro geçmediği için tapumuz yoktu. Daha sonra köye tapu gelmiş. Ben de yurt dışında olduğum için evimin bulunduğu arsanın sadece üçte biri tapulanmış. Bu konuyu muhtarla konuştum ve arazinin ihaleye çıkmasını istedim. Muhtar Recep Avcı ise hiçbir ilana çıkmadan benim evimin önünde bulanan araziyi kaynına peşkeş çekerek satmış. Kaynı tapusunu bile almış. Bu şimdi hangi hakka hukuka sığar? Bu satışın iptal edilmesini ve köy halkı huzurunda açık ihaleye sunulmasını istiyoruz. Benim gibi birkaç komşumuz bu şekilde mağdur edilmiştir” diye konuştu.
Bayat Kaymakamı İbrahim Halil Toprak da Muhtar Avcı’nın usulsüz ihale yaptığı yönünde köylünün şikayetinin olduğunu belirterek, konuyu mahalli idarelere bildirdiklerini söyledi. Muhtardan satışın ilana çıkıp çıkmadığına ilişkin tutanak istediklerini belirten Kaymakam Toprak, “Muhtar henüz bize tutanakları ulaştırmadı. Şayet usulsüz ihale yapmışsa hakkında soruşturma açarız” dedi.