Adana’da evinde ölü olarak bulunan genç kızı, ‘derdini dinlemediği’ gerekçesiyle darp ederek bayılttıktan sonra boğarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan arkadaşı tutuklandı. Zanlıyı evden alan arkadaşından biri adli kontrol ile diğeri ise savcılıktan serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde 21 Nisan 2015 günü meydana geldi. Tasarım firmasında çalışan Ayça Tekin (27) evinde ölü bulundu. Önce kalp krizinden öldüğü sanılan genç kızın daha sonra öldürüldüğü ortaya çıktı.
Yapılan çalışmada genç kızı Abdullah K. (20) isimli arkadaşının öldürdüğü belirlendi. Polis ayrıca zanlının evden çıktıktan sonra arkadaşları Samet H. ile Aykut Y. tarafından götürüldüğünü tespit etti.
Gözaltına alınan 3 zanlı sorgulandıktan sonra dün adliyeye sevk edildi. Önce savcı karşısına çıkan zanlılardan Abdullah K. ve Aykut Y. tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Samet H. ise savcılıktan serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkeme ise Abdullah K.’yi "adam öldürmek" suçundan tutuklayarak cezaevine gönderirken, Aykut Y.’yi cinayete yardım etmekten adli kontrol ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.