Mersin’de 11 Şubat gecesi dereye düşerek sel sularında kaybolan 42 yaşındaki Murat Kurt’tan yaklaşık 1 aydır haber alınamıyor.
Edinilen bilgiye göre, Abdullah Şahutoğlu Mahallesi’nde oturan Murat Kurt adlı şahıs, 11 Şubat gecesi, havanın yağmurlu ve karanlık olmasının da etkisiyle merkez Akdeniz ilçesi GMK Bulvarı üzerinde bulunan köprüden Deliçay deresine düştü. Derede bulunan çalılıklara tutunarak hayatta kalmaya çalışan Kurt, daha fazla dayanamayarak akıntıya kapıldı. Şahsın yardım çığlıklarını duyan bir vatandaşın ihbarı ile olay yerine polis, itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, deredeki akıntının şiddetli olması nedeniyle arama çalışmalarını güçlükle sürdürdü. Olayın meydana geldiği gece ve sonrasında yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamadı.
Sel sularında boğulduğu sanılan Kurt’un cesedinin denize sürüklenmiş olabileceği ifade edilirken, ailesi, polis merkezine kayıp müracaatında bulundu. 33 günden bu yana kayıp olduğu bildirilen Murat Kurt’un akıbetiyle ilgili henüz bir sonuç çıkmadı.