Mardin’in Nusaybin ilçesinde kaçak elektrik denetimine çıkan Dicle EDAŞ ekibinin aracı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurşunlandı. Araçta kimsenin bulunmaması nedeniyle saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, araca çok sayıda mermi isabet etti.
Dicle EDAŞ’ın yüklenici firmasına mensup kaçak kontrol ekipleri, rutin olarak gerçekleştirdikleri denetimlerini yapmak üzere her gün olduğu gibi bugün de öğlen saatlerinde Nusaybin’in Zeynelabidin Mahallesi Kanika Sokağa gitti. Araçlarını yol kenarına park eden kontrol ekibindeki görevliler, buradaki ev ve işyerlerinde kaçak elektrik kontrolü yapmaya başladı. Öğle saatlerinde sokak içinden art arda silah sesleri gelmeye başladı. Dicle EDAŞ ekibi kendilerine ait aracın kurşunlandığını fark etti.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Park halindeki araçta kimse bulunmadığı için büyük bir şans sonucu silahlı saldırı sırasında ölen veya yaralanan olmazken, araca çok sayıda mermi isabet ettiği belirlendi. Dicle EDAŞ ekibi, silahlı saldırı olayı üzerine hemen polisi arayarak, olayı haber verdi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis gelerek, inceleme yaptı. Daha sonra araç İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesine çekilirken, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanabilmesi için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.
DİĞER SALDIRILAR
Mardin’de Dicle EDAŞ kontrol ekiplerine yönelik olarak Nusaybin’deki silahlı saldırının dışında iki saldırı daha gerçekleştirildi. Mardin il merkezindeki saldırıda, abone tahliye ve bağlama çalışmamsı yapmak üzere Saraçoğlu mahallesine giden Dicle EDAŞ ekibinin, sokakta park halinde bulunan aracına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kaldırım taşları ile saldırı düzenlendi. Camları kırılan araçta maddi hasar meydana geldi.
Kızıltepe ilçesinde ise kaçak elektrik kontrolü için göreve giden Dicle EDAŞ ekibi, denetim yapılmasını istemeyen bir gurup mahalle sakininin saldırısına uğradı. Kaçak kontrol ekibindeki personel, araçlarına binerek hızla buradan uzaklaştı. Mahalleli bir süre ekibi kontrol etti, ancak yakalayamadı. Kaçak kontrol ekibindekiler, canlarını kurtarabilmek için görevlerini yapamadan bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.