Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde 8 kişinin ölümü ve 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin davanın ikinci duruşmasında tutuklu 4 sanıktan birinin tahliyesine karar verildi.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinin talebi üzerine "güvenlik" gerekçesiyle Sivas’ta görülmesi kararlaştırılan davanın ikinci duruşması Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Polis, adliye çevresinde ve duruşma salonunun bulunduğu katta güvenlik önlemi aldı.
Duruşmada, tutuklu sanıklar Heybet ve Fesih Uğurlayan hazır bulundu. Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ndeki İzzet Tekin ve Erzincan Cezaevinde bulunan Ömer Tekin ile hakkında adli takip kararı bulunan Fevzi Tekin de Siirt Ağır Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.
İddianamenin okunmasının ardından tutuklu sanıklardan Fesih Uğurlayan savunmasını yazılı olarak mahkemeye sundu. Uğurlayan, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Suçlamaları reddediyorum olayla ilgim yok. 20 aydır tutukluyum, suçsuz yere yatıyorum mağdurum, tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Heybet Uğurlayan da tahliyesini isteyerek, suçsuz yere tutuklu olduğunu ve mağdur edildiğini söyledi.
Ömer Tekin ise, "Haksız yere yatıyorum. Ailem tutuklamadan dolayı perişan durumda mağdurum, tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Heyet, tutuklu sanıklardan Ömer Tekin’in tahliyesine diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde, Tekin ve Uğurlayan aileleri arasında 17 Ağustos 2013’te çıkan silahlı kavgada 8 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştı.