Diyarbakır’da dün meydana gelen silahlı saldırı olayının ardından gece boyunca kentin bir çok noktasında silah sesleri yankılandı. Sabah saatlerine kadar yaşanan çatışmaların bilançosu gün ağırınca ortaya çıkarken, birçok iş yerinin kepenk ve camlarına yüzlerce mermi isabet etti. Çıkan olaylarda iki kişi yaralandı.
Diyarbakır’da, dün öğle saatlerinde İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın uğradığı silahlı saldırı sonrası çıkan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, ondan fazla kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından bir süre susan silah sesleri, akşam saatlerinde tekrar yankılanmaya başladı. Gece saatlerine kadar, merkez Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinin birçok noktasında silahlı çatışma yaşandı. Çıkan olaylarda iki kişi yaralanırken, saldırıların bilançosu gün ağırınca ortaya çıktı.
VATANDAŞLARIN GERGİN BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR
Kayapınar ilçesinde bulunan Huzurevleri semtinde yaklaşık 10 dükkan silahla tarandı. 1 alışveriş merkezi, yoğun ateş sonucu alev aldı. Sabah saatlerinde bölgeye gelen güvenlik güçleri, olayların yaşandığı dükkanların önüne güvenlik şeridi oluştururken, iş yeri sahipleri dükkanlarının önünde gergin bir bekleyiş içine girdi.
İş yerlerinin camları ve kepenklerine yoğun ateş sonucu yüzlerce mermi isabet etti. Huzurevleri’nde bulunan bir av tüfeği bayisine yapılan silahlı saldırıda kurşunlardan birinin rafa isabet ederek durduğu, onlarca merminin de dükkan içerisine isabet ettiği görüldü.
Yine Huzurevleri’nde bulunan bir alışveriş merkezinin camları, yoğun ateş sonucu delik deşik olurken, alışveriş merkezinde meydana gelen kıvılcım nedeniyle küçük çapta yangın çıktı. Sabah saatlerinde bölgeye gelen iş yeri sahibi durum karşısında şaşkınlığını gizleyemezken, dükkan içinde temizlik çalışması başlatıp yanan mallarını kamyonete yükledi.
Bağlar ilçesinde bulunan Öğretmenler Caddesi üzerinde bulunan yöresel kıyafet eşyası satan iş yerine de silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda iş yerinde bulunan kıyafetler kullanılamaz hale gelirken, dükkanın camlarına da yirmiden fazla mermi isabet ettiği görüldü. Bölgeye gelen güvenlik güçleri, yöresel kıyafet satan iş yerinde inceleme yapıp parmak izi çalışması yaptı.
Olaylarda yaralanan iki kişi, kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.
VALİLİK KRİZ MERKEZİ OLUŞTURDU, 17 GÖZALTI
Öte yandan dün meydana gelen ve İhya-Der Başkanı Baran’ın ölümüyle sonuçlanan olayın ardından 17 kişinin gözaltına alındığı, çok sayıda silah ve silahlara ait fişeklerin ele geçirildiği bildirildi. Valilik tarafından çıkan olaylara ilişkin kriz masası oluşturulurken, asker 6-7 Ekim olaylarının ardından tekrar şehre inerek polisle beraber güvenlik önlemi almaya başladı.