Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, kentte İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’a yapılan saldırının ardından 27 adrese operasyon düzenlendiğine dikkat çekilerek, 18 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’a, merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtindeki evinin önünde düzenlenen saldırı ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Baran ile birlikte Bayram Özelçi, Bayram Dağtan ve Mehmet Emin Ensen adlı vatandaşların hayatını kaybettiğine dikkat çekilerek, 11 kişinin yaralandığı kaydedildi. Olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 27 farklı adrese operasyon düzenlendiğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bu çalışmalarda ele geçirilen iki av tüfeği ile önceki gün olaylar sırasında ele geçirilen 7 tabanca, 4 kaleşnikof tüfek, 619 bu silahlara ait fişek, 20 av tüfeği, 27 bu silahlara ait şarjör, bir uzi diye tabir edilen silah, 465 adet av tüfeği fişeği, bir dürbün, 3 sopa, bir sallama bıçak, emniyet görevlilerince muhafaza altına alınmıştır. İlimizde 09 Haziran’da meydana gelen olaylar ile ilgisi olduğu düşünülen 18 kişi gözaltına alınmış olup Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerine devam edilmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca Olayın faillerinin yakalanması amacıyla yürütülen soruşturma tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam etmekte olup, olası her ihtimalin titizlikle araştırıldığı soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”