Diyarbakır’da terör örgütü adına birçok eyleme katılan ve cezaevi firarisi olan M.Ç., yakalandı. M.Ç.’nin üzerinde, başkasına ait nüfus cüzdanı çıkarken, kendisinin yerine kardeşini cezaevinde yatırdığı ve 5,5 yıl kesinleşmiş cezasının olduğu bildirildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada resmi kayıtlarda halen cezaevinde bulunduğu gözüken, ancak sahte kimlik ile Diyarbakır’da bulunduğu tespit edilen M.Ç. adlı şahsın (24) yakalandığı belirtildi. Açıklamada, 13 Mayıs’ta Sur ilçesi Ziya Gökalp sokağında üzerinde V.B. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı ile birlikte yakalandığı bildirilen şahsın, hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, hükümlü veya tutuklunun kaçması gibi suçlardan toplam 8 adet kaydının bulunduğu ve halen cezaevinde gözüktüğünün anlaşıldığı kaydedildi. M.Ç.’nin terör örgütünün gençlik yapılanmasında olduğunun de belirlendiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“M.Ç.’nin 07 Ekim 2014 tarihinde Ziya Gökalp müzesinin yakılması ve yağmalanması, 08 Ekim 2014 tarihinde polis zırhlı araçlarına yönelik 2 adet el yapımı patlayıcı ve 1 adet molotof kokteyli atılması, 20 Ekim 2014 tarihinde Sur ilçesinde yol kapama, güvenlik güçlerine saldırı eylemi, Kasım ve Aralık 2014 tarihleri içerisinde kardeşi S.Ç ile birlikte polise yönelik 4 silahlı eylem, 16 Ocak 2015 tarihinde sivil bir araca yönelik saldırı sonucunda, araçta bulunan bir vatandaşın yaralanması, 16 Ocak 2015 tarihinde zırhlı polis otosuna silahlı saldırı eylemi olmak üzere çeşitli terör eylemlerini gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. M.Ç.’nin yerine cezaevinde yattığı tespit edilen Ş.Ç. ise, M.Ç.’nin kardeşi olup çok sayıda kaydının olduğu ve hırsızlık, yaralama, ruhsatsız ateşli silahla mermilerin satın alma ve taşıma veya bulundurma, hükümlü yada tutuklunun kaçması gibi suçlardan aranıyor olduğu, toplam 5,5 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edilmiştir.”