Devrek’te, müftülüğün adını kullanarak sahte makbuz karşılığında para toplayan dolandırıcılar olduğu konusunda vatandaşlar uyarıldı.
Ramazan ayının içinde bulunduğumuz şu günlerde, Devrek Müftülüğü’nün adını kullanarak vatandaşlardan sahte makbuz karşılığında veya makbuzsuz para toplayan dolandırıcılar olduğu konusunda uyarılarda bulunan İlçe Müftüsü Mahmut Çakır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
”Kendilerini ilçemiz müftülüğünde personel olarak tanıtan bazı erkek ve kadınlar müftülüğe bağlı ’Kız Kur’an Kursu, İmam Hatip Lisesi ve camiler için yardım topluyoruz’ diyerek gerek çarşı esnafından ve gerekse köylerdeki vatandaşlardan yardım toplandığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Müftülük olarak bilgimiz dışında yardım toplamaya çalışan bu kişilerle herhangi bir ilgimiz yoktur. Müftülüğümüz gerektiğinde camilerde ve bazı kişilerden yardım talebinde bulunacak olursa bunu halkımızın çok iyi tanıdığı, bildiği ve güvenilir kişiler yapar. Yardım toplamak için kendilerine gelenlerden izin belgelerinin olup olmadığını mutlaka araştırsınlar veya şüphe duydukları kişileri güvenlik güçlerine mutlaka bildirsinler ve ayrıca müftülüğümüze bağlı 556 12 16 numaralı telefondan bize ulaşsınlar."