Rize’de “biz yabancıyız paraları tanımıyoruz” deyip el çabukluğu ile marketten 4 bin TL’yi alıp kayıplara karışan İran uyruklu 1'i kadın 2 şahıs, Rize Polisinin titiz çalışmaları neticesinde Erzurum’da yakalandı.

Rize Bozukkale Mahallesinde bir iş yerine gelen biri bayan iki kişi, marketten alışveriş yaptıktan sonra iş yeri sahibine kendilerinin yabancı olduklarını, 100 ve 200 TL'lik banknotları tanımadıklarını alışverişlerde bir sıkıntı yaşamamak için 100 ve 200 TL’lik banknotları görmek istediklerini söyledi.

Market sahibinin 100 ve 200 TL'lik banknotları çıkararak gösterdiği esnada kadın, dükkân sahibini oyalarken, erkek şahıs el çabukluğu ile market sahibinin çıkarttığı banknotlar içerisinden 4 bin TL parayı çaldı.

Şüpheli şahıslar daha sonra 34 plakalı bir araçla olay yerinden uzaklaştı. Şahısların marketten ayrılmasının ardından durumu fark eden market sahibinin polise haber vermesi üzerine Rize Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü’nce yapılan araştırmalarda bahse konu aracın kiralık olduğu ve şahısların Erzurum il sınırları içerisinde bulunduğu tespit edildi.

Rize ve Erzurum İl Emniyet Müdürlüklerinin koordineli olarak yapılan operasyonla şahıslar yakalanarak Rize’ye getirildi ve Rize Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne teslim edildi.

Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada vatandaşların olası dolandırma olaylarına karşı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun olarak ilimizde bulundukları bu günlerde kötü amaçlı şahıslara karşı duyarlı olmaları ve şüpheli durumlarda vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat Hattını aramaları istendi.