Adana’da rehabilitasyon merkezine giden down sendromlu çocuk, akşam eve gözleri morarmış, yüzü yaralı halde döndü.
Çukurova ilçesi Karslılar Mahallesi’ndeki bir rehabilitasyon merkezinde 2 yıldır eğitim gören down sendromlu Şakir Ethem Bozdoğanlı (13), iddiaya göre dün akşam eve gözleri morarmış ve yüzü yaralı halde servis ile bırakıldı. Down sendromlu Bozdoğanlı’yı görünce büyük şok yaşayan ailesi, küçük çocuğu hemen Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Şakir Ethem Bozdoğanlı’nın yüzündeki yaralar tedavi edildi. Baba Celal Bozdoğanlı ise yaşananlara tepki gösterdi.
Baba Bozdoğanlı, “Bu çocuk dün okula gitti. Okuldan bu halde geldi ama ne olduğunu kimse bana anlatmadı. Çocuğum gündüz sağlam gitti, gece bu şekle geldi. Benim çocuğum normal değil, hasta. Çocuğumun aklı var, fikri yok. Bu şekilde olan bir insanı tek başına bırakıp, gözünün bu hale gelmesi hangi merhamete sığıyor.
Çocuğumu hastaneye götürmeden eve bırakmışlar. Sinir olduğum nokta bu. Çocuğumu hastaneye götürüp ondan sonra eve getirselerdi sorun yoktu. Çünkü biliyorum onların nasıl zahmetli bir işi olduğunu” dedi.