Bursa’da bir köy düğününde atılan maganda kurşunu babaanne ile torununu hastanelik etti. 16 yaşındaki genç kız yoğun bakıma alınırken, boynundan giren kurşunun ağzından çıktığı babaanneyi protez dişi kurtardı. Yoğun bakımdaki kızlarından gelecek sevindirici haber için günlerdir hastane bahçesinde yatıp kalkan aile ise, 2 kişiyi hastanelik eden magandanın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.
Olay, 16 Ağustos’ta merkez Osmangazi ilçesine bağlı Karabalçık köyü muhtarının oğlunun düğününde meydana geldi. Demirtaş Mahallesi’ndeki kına eğlencesinden dönen konvoyla köye tavuk almaya gelen babaanne Hasene Sevinç (54) ile 16 yaşındaki torunu Beyza Özer, evin önünde atılan maganda kurşunuyla vuruldu. Eğlencenin ortasında kanlar içinde kalan babaannenin ağzından kurşun çıkması herkesi şoke etti. Yaralanan babaanne ile torunu hemen hastaneye kaldırıldı. Boynundan giren kurşunun ağzından çıktığı Hasene Sevinç’i protez dişi ölümden kurtardı. Çenesinde çatlak oluştuğu belirlenen Sevinç, Devlet Hastanesi’nde 4 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi.
Bu arada vurulduğu sonradan ortaya çıkan Beyza Özer ise Şevket Yılmaz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Düğünde çifte şok yaşayan Özen ailesi, acı haberle hastaneye koştu. Kızlarından gelecek sevindirici haber için hastane bahçesinde yatıp kalkan aile, olaydan sonra magandanın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.
“BENİ AĞZIMDAKİ PROTEZ DİŞ KURTARDI”
Başından geçenleri anlatırken gözyaşlarına boğulan Hasene Sevinç, “Düğünde vurulduk. Arabalar geldi. Silahlar patladı. Sonra ne olduğunu bilmiyorum. Mermi ağzıma girdi. Başta acı hissetmedim. Beni ağzımdaki protez diş kurtardı. Torunumu hiç görmedim. Hastaneye beni vuran kişinin oğlu götürdü. Bizi yaktı, o da yansın. Sonuna kadar şikayetçiyim. Cezalandırılsın” dedi.
Yoğun bakımdaki kızlarını hastane bahçesinde bekleyen 3 çocuk babası Ahmet Özer (38), “Düğünlerde silah atmak ne oluyor? Ne işe yarıyor? Ben bunu çözmüş değilim. Köydeki muhtarın düğününe gitmiştik. Demirtaş’ta kına eğlencesi vardı. Kınanın ardından gece saat 01.00 sıralarında tavuk alma oluyor. Köye arabalarla geliniyor. Arabalardan inilirken silah atılmaya başlanıyor. O esnada annem vurulmuş. Dışarıda bağırma sesleri üzerine herkes annemin başına koşmuş. Kızım da yere düşmüş. Kızımın da vurulduğunu duyunca yıkıldım. Kızım yoğun bakımda makineye bağlı olarak yaşıyor. Bu işi yapan kişinin dışarıda olduğunu duyuyoruz. Bu nasıl bir kanundur? İki kişiyi vuran kişi nasıl dışarıda geziyor? Birisinin durumu ağır ve hala ölüm tehlikesi devam ediyor. Kızımın yolda iki kez kalbi durdu. Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Hastane bahçesinde yatıp kalkıyoruz. Bir umut bekliyoruz. Her önüne gelen eline silah alıp sokağa mı çıksın?” dedi.
“İÇİM YANIYOR, BEN YANDIM BAŞKA ANNELER YANMASIN”
Acılı anne Zübeyde Özer ise sesler üzerine olay yerine gittiğinde yerdeki kanları gördüğünü belirterek, “İçim yanıyor. Kızımı vuran eller herkesi vurabilir. Şikayetimden asla vazgeçmeyeceğim. Başka annelerin canı yanmasın. Duyduğumuza göre o gün 3-4 kişi silah atmış. Şu anda tutuklu kimsenin olmaması çok garip. Şüphelinin serbest bırakılması benim yüreğimi yakıyor. Gözaltında olsa bu kadar olmam” dedi.
“MAGANDA SİLAHINI ZAPTEDEMEDİ”
Gözleri önünde yeğeni ve annesi vurulan Meliha Özer (32) ise dehşet anları şöyle anlattı.
“Ben şüphelinin şarjörü doldurduğunu gördüm. ‘Abi onu patlatmayı düşünmüyorsun değil mi? Çocuklar var’ dedi. Adam hiç cevap vermedi. Sonra kız tarafı geldi. Arabalardan indiler. Yeğenimi ve annemi gördüm. Az ilerlediler, 2-3 dakika geçmeden, önce muhtar silahla havaya ateş etmeye başladı. Sonra kardeşi attı, o da atışını bitirdikten sonra şüpheli, diğerlerine göre 1 metre ilerdeydi. Kadınların içine girdi. 4 tane havaya attı. Sonra tabancayı zapt edemedi. Eli aşağı düşerken tabanca da ateş almaya devam ediyordu. Son kurşundan sonra annem, ‘Beni vurdun’ diye bağırmaya başladı. O arada herkes şoke oldu. Bu şaşkınlık 10-15 dakika sürdü. Sonra annemi hastaneye kaldırdılar. Yeğenimin vurulduğunu ise görmedim”.
MUHTAR GENÇ KIZIN SAĞLIĞI İÇİN HERKESTEN DUA İSTEDİ
Öte yandan jandarma olayla alakalı soruşturma başlattı. İki kişin vurulduğu olayla alakalı Ankara’dan düğün için gelen muhtarın bacanağı A.Ü., suçunu itiraf ettikten sonra serbest bırakıldı. Köy muhtarı K.Ç. ile bir yakını hakkında da olaydan sonra evin önündeki kanları yıkadıkları için ‘delilleri kararttıkları’ iddiasıyla işlem yapıldı. Muhtar K.Ç., yaşanan olayı elim bir kaza olduğunu belirterek, “Acımız çok büyük. Kızımızın bir an önce aramıza dönmesinden başka yapacak bir şey yok. Herkesten dua istiyoruz” diye konuştu.