Batman’da özel bir trafo panosuna hırsızlık amacıyla giren 14 yaşındaki çocuk, trafoda meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre olay, Batman merkez Recepler köyünde boş bir arazide meydana geldi. Recepler köyünde ikamet eden C.K. (14) isimli çocuğun, özel bir şahsa ait trafoya hırsızlık amacıyla girdiği belirlendi. Eski bir benzinlikte bulunan ve etrafı duvarla örülü olan özel mülkiyetteki trafoya girmek için benzinliğin arka duvarını delerek içeri giren C.K., trafoda meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetti.
Yakınında bulunan vatandaşlar patlama sesini duyarak olay yerine gelince, trafo önünde C.K.’nin yanmış cesediyle karşılaştı. Vatandaşlar jandarmaya ve 112 acil servis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekiplerinin yaptığı ilk incelemelerin ardından C.K.’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay ile ilgili soruşturma başlattı.
TRAFONUN, DEDAŞ’A AİT OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Köyde yapılan incelemelerde elektrik trafosunun, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (DEDAŞ) ait olmadığı ortaya çıktı. Trafonun özel bir şahsa ait olduğu ve özel mülkiyet içerisinde bulunan eski bir benzinliğin arka tarafında olduğu, ayrıca trafonun çevresinin güvenlik amacıyla duvarlarla örülü olduğu belirtildi. Jandarma tarafından yapılan incelemede trafo etrafındaki duvarın bir bölümünün delinerek, hırsızlık yapılmak üzere içeri girildiği tespit edildi.