Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul’da bir hastanede görevli doktorun sahte kaşe ile hazırladığı reçete ve rapor konusunda kentteki eczaneleri uyardı.
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat’ın imzası ile kentteki eczanelere gönderilen üst yazıda, usulsüz kaşe ile hazırlanan sahte reçete ve rapor ile ilgili şu ifadelere yer verildi:
“İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünün 23 Mart 2015 tarih ve 29635 sayılı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Begüm Ökten, branşının Tıbbi Onkoloji Uzmanı olarak görüldüğü ‘sahte kaşeyle’ Ali Güneş isimli hasta adına Altuzan 100 miligram Flakon reçetesi hazırlandığı ve aynı hastaya, düzenleyen hekimler arasında kendi adının da yer aldığı, 147764764 takip numaralı sahte rapor düzenlendiği ile ilgili yazıları ekte gönderilmiş olup; Odanız üyelerine gerekli duyurunun yapılması hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim.”
Öte yandan, söz konusu reçetenin ve belirtilen ilacın metastatik kolon veya rektum kanserli hastalarda, birinci basamak tedavi olarak kullandığı belirtildi.