Edirne’de, şehir içi otobüs durağında bırakılan bir spor çanta içerisinde piyasa değeri yaklaşık 5 milyon TL olan 20 kilogram 350 gram kokain maddesi ele geçirildi.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, uyuşturucu madde ticareti suçuna yönelik yapılan çalışmalarda, Olin kavşağı olarak bilinen şehir içi otobüs durağında bulunan A.D. isimli şahsın yanında spor bir çantanın bulunduğu, çantayı alarak tekrar durak içine bıraktığı ve etrafı tedirgin hareketlerle gözlediği tespit edildi. Emniyet güçlerini fark edince kaçmaya başlayan şahıs, sıkı takip ve kovalamaca neticesinde yakalandı.
DEDEKTÖR KÖPEK ’DARK’ 5 MİLYON TL’LİK VURGUNU ÖNLEDİ
Polis ekiplerince muhafaza altına alınan çantada, geçtiğimiz yaz döneminde Şube Müdürlüğü’ne atanan narkotik dedektör köpeği ’DARK’ marifeti ile yapılan aramalarda muntazam şekillerde sarılmış 12 pakette piyasa değeri yaklaşık 5 milyon TL olan 20 kilogram 350 gram kokain maddesi ele geçirildi.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınarak sorgusu yapılan şüpheli A.D., il merkezinde bulunan bir rezidansta ikamet eden O.M. isimli şahsın yanına misafir olarak İstanbul’dan geldiğini, kendi aracının aynı rezidans önünde park halinde bulunduğunu beyan ettiği öğrenildi. Şüpheli A.D.’ye ait araç ile İstanbul’a seyir halinde olduğu tespit edilen O.M. de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi girişinde yakalanarak gözaltında alındı.
Her iki şahsa ait araçlar ve ikamette yapılan aramalarda çok sayıda yabancı GSM hattına ait tek kullanımlık telefon kartları, bilgisayar, ankesörlü telefonlar için kullanılan telefon kartları ele geçirildi.
Şüpheli şahıslar A.D. ve O.M.’nin, uyuşturucu madde ticareti suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada, "Uyuşturucu Madde Ticaretine yönelik çalışmalarımız halkın huzur ve güvenliği sağlamak, geleceğimizin teminatı olan gençlerin zehirlenmesini önlemek için kararlılıkla ve artarak devam edecektir" denildi.