Ege Üniversitesi kampüsünde, zehirli kıyma ile 15 köpeğin telef olması hayvansever öğrencileri ayaklandırdı. Öğrenciler katliamı kınarken suçlunun bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi. Dün öğle saatlerinde, Ege Üniversitesi kampüsü Diş Hekimliği Fakültesi otoparkında iki köpek, öğrenciler tarafından ölmek üzereyken bulundu. Durum İzmir Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik hizmetlerine bildirildi. İhbar üzerine gelen veteriner, köpeklerin zehirlenmiş olduğunu belirledi. Öte yandan kampüsün çeşitli noktalarında köpek ölümleri görüldü. Yapılan araştırmada, gazete üzerine konulan zehirli kıyma bulundu. Zehirli kıymayı yiyen 15 köpeğin telef olduğu tespit edildi. Bu olaydan sonra öğrenciler ve akademisyenler ayağa kalktı. Bugün saat 12.00 sıralarında kampüs 1 No’lu yemekhane önünde toplanan hayvansever öğrenci ve akademisyenler olayı kınadı.
ŞÜPHELİ OKULDAN UZAKLAŞTIRILSIN
Grup adına konuşan Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Müjde Akpınar, ’’Kimseye zararı olmayan bir parça yemek ve bir damla su bulabilmek için insanoğluna sığınan bu masum canları vahşice öldürmek, katletmek hangi insanın vicdanına sığar bilmek istiyoruz? Ağzı dili olmayan bu canların hakkını bizden ziyade devletin de korumasını istiyoruz" dedi. İzmir’de ve ülkemizde sahipli veya sahipsiz hayvanlara karşı işkencelerin gün geçtikçe arttığını anlatan Akpınar, şunları söyledi: "Biz, devletin buna bir çözüm bulmasını ve artık bu katliamlara dur demesini istiyoruz! Güvenlik kameralarından hayvanlara et attığı tespit edilen ve şüpheli konumunda olan L.S. isimli şahsın burada bizce beslenen köpeklerimizi öldürdüğünden şüpheleniyoruz. Elektrik Elektronik Mühendisliği Teknik personelinden olan bu şahsın köpeklerimize verdiği kıymaların tarımsal bir zehir içerdiği tespit edilmiş olup otopsi sonuçları ve inceleme raporları beklenmektedir. Kamera görüntüleri savcılıkça incelenecektir." Olayın adli boyuta ulaştığını anlatan Akpınar, sözlerini şöyle tamamladı: "Yasanın genişletilmesi, cezaların ağırlaştırılması için daha kaç hayvanın vahşice katledilmesine şahit olacağız? Şüpheli şahıs hakkında adli soruşturma dışında idari soruşturma başlatılması için de Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nü göreve çağırıyoruz! Yerleşke içerisine zehirli et atarak sadece hayvan sağlığını değil insan sağlığını da tehlikeye atan bu şahıs hakkında kamu davası açılacağına, yargı teşkilatına inancımız tam! Aynı şekilde Rektörlüğümüzden de bu olayla ilgili bir soruşturmanın ivedi olarak başlatılmasını istiyoruz. İnsan öldürmekle hayvan öldürmek arasında fark yoktur! Bu vahşettir. Vahşilerin aramızda dolaşmasına izin vermeyeceğiz! Bu olayın ardını bırakmayacağız! Bu tarz vahşice insanlık dışı eylemleri kınıyoruz.’’
Grup daha sonra ’Hayvana kalkan eller kırılsın’ ’Susma haykır bu bir katliamdır’ sloganları atarak köpeklerin zehirli kıyma yiyerek telef olduğu bölgeye yürüdü. Eylem olaysız sona erdi.