Elazığ’ın Altınçevre köyünde bir çay ocağında meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, saat 20.00 sıralarında Altınçevre köyü meydanında Abdurrahim Çağan’ın işlettiği çay ocağında gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamanın şiddeti ile çay ocağı ile birlikte 5 iş yerinin camları kırıldı. Patlama sırasında çay ocağında bulunan Çağan’ın yüzünde yanıklar oluşurken, yan tarafta bulunan iş yeri sahibi Naci Ceviz’de kafasına cam isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı.
Çay ocağı sahibi Çağan, ambulansla Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı, Naci Ceviz ise ayakta tedavi edildi. Patlama sonrası yanan eşyaları ise vatandaşlar kendi imkanları ile söndürürken itfaiye ekipleri de soğutma çalışması yaptı. 5 iş yerinin hasar gördüğü patlamada çay ocağının camlarının takılı olan çerçevelerinin bile sökülmesi dikkat çekti. Patlama sırasında köylülerin büyük bir bölümünün kandil nedeniyle camide olması olası bir faciayı önledi.
Yaşananları anlatan köylülerden Resul Kılıç, “Bir gümbürtü koptu, sanki bomba patladı. Bir ses geldi, koşarak geldik, ortalık dağılmıştı. Gaz sıkışması sonucu patlama olmuş, tüpte bir şey yoktu hortumu yanıyordu” dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.