İzmir’in Gaziemir ilçesinde, oğlunu silahla vurduktan sonra intihar eden emekli astsubay Nurettin Ö.’nün olaydan önce mektup yazıp olacakları anlattığı ortaya çıktı.
Bir tekstil atölyesinde çalışan Yasemin Ö., hafta sonu için Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıfta okuyan kızı Ezgi Ö.’nün yanına gitti. Kızı ile birlikte Pazartesi saat 21.00 sıralarında Önder Caddesi numara 24’te bulunan evlerine gelen Yasemin Ö., eşi Nurettin Ö. (53) ve oğlu Çağrı Ö.’yü (26) yerde kanlar içerisinde buldu. Tıp Fakültesi öğrencisi Ezgi Ö. durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verirken ağabeyi ve babasına ilk müdahaleyi yaptı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaptığı kontrolde Nurettin Ö.’nün başına aldığı kurşun ile hayatını kaybettiğini belirlerken, ağır yaralı olan Çağrı Ö.’yü ambulans ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yasemin Ö. ve kızı yaşadığı durum karşısında büyük üzüntü yaşadı.
2 MEKTUP BIRAKMIŞ
Çağrı Ö.’nün hastanede tedavisinin devam ettiği, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken olayla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Polis ekipleri evde yaptığı araştırmada hayatını kaybeden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan geçtiğimiz Aralık ayında emekli olan Nurettin Ö.’nün yazdığı 2 mektubu buldu. Emekli astsubay Nurettin Ö.’nün yazdığı mektupta, "Şu an saat 08.45, önce oğlumu sonra kendimi vuracağım. Ben ölünce cenazem ile eşim ilgilensin. Eşim dirayetlidir" dediği öğrenildi. Öte yandan Nurettin Ö.’nün kendi el yazısı ile kaleme aldığı mektupta oğlu ile yaşadığı sorunu dile getirdiği bildirildi. Emekli astsubay olan Nurettin Ö.’nün oğlunun subay olmasını çok istediği ve 6 yıl önce subaylık okulunu kazanıp gittiği, Çağrı Ö.’nün subaylık okulunda 1 yıl okuyup ’Bu iş çok zor bana göre değil’ deyip subaylık okulunu bırakıp Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazanıp okumaya başladığı ileri sürüldü. Çağrı Ö.’nün okulunu uzatıp derslere geç gitmesi nedeniyle son zamanlarda tartıştığını mektupta yazan Nurettin Ö.’nün "Oğlum benim istediğim subaylık okulunu bırakıp kendi istediği okulu okudu. Ancak kendi istediği okulu bile uzatıp derslere gitmiyordu" yazdığı iddia edildi.