Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, pazarda gezerken kendisini arayan dolandırıcıya kanmayan emekli öğretmen, dolandırıcının 16 bin lira hayalini polis karakolunda bitirdi. Polisin araya girmesiyle neye uğradığını şaşıran dolandırıcı, korkudan telefonu kapattı.
Edinilen bilgiye göre, düğün davetiyesi dağıtmaya çıkan 60 yaşındaki emekli öğretmen M.Ö.’yü pazarda gezerken bir şahıs aradı. Kendini savcı olarak tanıtan şahıs, M.Ö.’den belirttiği hesaba 16 bin lira para yatırmasını istedi. Dolandırıcı, aksi takdirde evde arama yapılacağını iddia ederek acele etmesini söyledi.
Dolandırılmaya çalışıldığını fark eden emekli öğretmen, polis karakoluna gitti. Emekli öğretmen, "Siz kimsiniz? Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Nereye kadar bu işin sonu?" diyerek tepki gösterdi. Tepki sonrasında neye uğradığını şaşıran dolandırıcı, öfkelenerek bu kez hakaret etmeye başladı.
Polis ekiplerinin de devreye girmesiyle dolandırıcının para hayalleri suya düştü. Malkara’yı mesken tutan dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli ve uyanık olması gerektiği vurgulandı.