Bursa’nın İznik ilçesinde ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra kemikleri evlerinin bahçesinde gömülü bulunan emlak zengini yaşlı çiftin cinayet şüphelisi oğullarının akıl sağlığının yerinde olduğu açıklandı.
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten öldürme’, ’tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan K.Ö.’nün yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada sanığı akıl sağlığı ehliyetinin olup olmadığı yönünde rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk etmişti. İstanbul’da 1 Nisan 2015 tarihine kadar gözlem altında tutulan sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğu açıklandı.
Raporun açıklanmasının ardından savunmasını yapan sanık K.Ö., “Benim gelen raporlara bir diyeceğim yoktur. Mahkemenizden bazı belgeler tam olarak elime ulaşmadı. Cezaevine döner dönmez hangi dosyaların gerektiğine dair mahkemenize bilgi vereceğim. Bu dosyaların örnekleri de elime ulaştığında savunma yapacağım” dedi.
Bunun üzerine iddia makamı, sanığın savunma yapmaktan kaçındığını, yargılamayı uzattığını belirterek, belge talebi yönündeki başvurusunun reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise, sanığın savunma yapma hakkının bulunduğunu belirterek, sanığa savunma yapması için 10 günlük süre verdi.
Sanığın 10 gün içerisinde savunma vermemesi halinde mahkeme heyetinin mütalaa yapması için duruşma 15 Mayıs 2015 tarihine ertelendi.