RİZE () - RİZE eski Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, hakkında ‘Kızı ODTÜ eylemcisi, kendisi Erdoğan düşmanı’ başlığı ile haber yapan yerel bir İnternet haber sitesi hakkında açtığı tazminat davasını kazandı. Asılsız haber yapan site sorumluları Aksoy'a, 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Aynı haberle ilgili açılan ceza davası ise sürüyor.  

İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Çankırı Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Rize eski Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy hakkında Rize’de yayın yapan yerel bir İnternet haber sitesi ‘Kızı ODTÜ eylemcisi, kendisi Erdoğan düşmanı’ başlığı ile haber yayınladı. Görevi süresince FETÖ örgütü ile mücadele ettiğini açıklayan Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy'un Rize’ye atandığı dönemde FETÖ’nün yayın organı bir haber sitesinde yalan bir haber yayınlandı. O haberde Aksoy’un Erdoğan düşmanı olduğu öne sürülmüştü. Aynı haberde Aksoy’un kızının sözde ODTÜ’de bazı eylemlere katıldığı iddia edilmişti. Bu haberle ilgili o dönemde hukuksal girişim başlatan Aksoy, haberin kaldırılmasını sağlamış, aynı zamanda yalan haberi yapan site Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’dan özür dilemişti. Bu haberle ilgili hukuksal süreç devam ederken aynı yalan haberi kaynak gösteren Rize’deki haber sitesi kendi yorumlarını da katarak insanların kişilik haklarına ağır saldırı içeren bir haber yayınladı. 

TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM EDİLDİ

Rize eski Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, hakkındaki haberle ilgili açtığı tazminat ve ceza olmak üzere 2 ayrı davada mahkeme tazminat davası ile ilgili kararını verdi. Mahkeme, asılsız habere karşı haber sitesi sahiplerinin 5 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Aksoy'un açtığı ceza davası ise devam ediyor.

AKSOY BÖYLE VEDA ETMİŞTİ

Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy Rize'den ayrılmadan önce sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında “34 yıldır fetöcü hainlerin iftira ve kumpaslarına maruz kalıyorum. Netice; iftiracıların hepsi cezaevinde, uşakları mahkemede hesap verecek. Ben mi? Çok şükür dimdik ayaktayım. Bu iyilerle kötülerin savaşı. Aynı tarafta olan insanları birbiriyle savaştıramazsınız. İyilik her zaman kazanır. Biz aile ve devlet terbiyesi almış insanlarız. Nerede ihtiyaç var ise ve nerede uygun görülürse orada var gücümüzle çalışırız. Rizeli dostlarımız, büyüklerimiz ve kardeşlerimiz, benden nöbeti devralacak kardeşim de aynı azimle göreve devam edecektir."