Adana’da erkek arkadaşıyla kavga ettikten sonra kendini eve kilitleyerek mutfak tüpünü açan genç kız, CANKUR ekiplerinin kapıyı açmasıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi 2463 Sokak’ta meydana geldi. Annesi Vildan ve ablası A. ile birlikte yaşayan F.M.A. (16), erkek arkadaşı Mahmut C. ile tartıştıktan sonra eve geldi. Annesi ve ablası evde olmayan genç kız, kapıyı kilitleyip, pencereleri kapatarak mutfak tüpünü açtı. F.M.A., daha sonra mutfak masasının yanına yatarak erkek arkadaşı Mahmut C.’ye “ben öleceğim” mesajı gönderdi. Mahmut C., mesajı okuduktan sonra kız arkadaşının kendine zarar vereceğini düşünerek eve gitti. Kapının kilitli olduğunu gören Mahmut C., polise haber verdi.
YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜ HAZIR BEKLETİLDİ
İhbar üzerine olay yerine gelen polis, evden tüp kokusu geldiğini fark etti. Ekipler, bunun üzerine sağlık ve itfaiye ekiplerini çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, olası patlama ve yangın ihtimaline karşı yangın söndürme tüplerini hazırladı. İtfaiye ekipleri, daha sonra kapıyı kırarak içeri girdi. İtfaiye ile birlikte eve giren sağlık ekipleri, F.M.A.’yı mutfakta yarı baygın halde buldu. Ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç kızın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.