Zonguldak’ta, dini nikahlı eşini av tüfeği ile öldüren şahsın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılandığı davada, sanığa ceza indirimi uygulandı. Mahkeme heyeti sanığın kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, ancak olay gerçekleştikten sonra hemen teslim olması, olayı itiraf etmesi ve yargılanma süreci içerisindeki pişman halleri sebebiyle 25 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi.
5 Ekim 2014’te meydana gelen olayda Ayşe Güneş (39), 10 yıl dini nikahla yaşadığı ve daha sonra ayrıldığı Soner B. (42) tarafından evinin önünde av tüfeği ile ateş edilerek öldürüldü. Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Soner B., karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ölen Ayşe Güneş’in kızı Derya Güneş ve Soner B.’nin yakınları ile avukatlar da katıldı.
Duruşmada söz hakkı verilen sanık Soner B.’nin avukatı yaptığı savunmada, sanıkla maktulün uzun süredir ev yüzünden tartıştıklarını, hatta ev tartışması yüzünden 2012 yılında maktulün sanığın parmağını kopardığını ifade etti. Sanık avukatı, maktulün ev yüzünden öldürülmediğini, ev yüzünden olsaydı daha önceki tartışmalarda sanığın maktulü öldüreceğini söyledi. Olay günü tartışma sırasında maktul Ayşe Güneş’in, sanık Soner B.’nin eve gelip konuşmak istemesi üzerine küfür etmesi sebebiyle tahrik indirimlerinden faydalanması gerektiğini de mahkeme heyetine bildirdi.
Sabah erken saatlerde tutuklu bulunduğu Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Zonguldak Adliyesi’ne getirilen Soner B.’ye karar duruşmasında son sözleri soruldu. Son sözlerini söyleyen Soner B., “Ben hakkımı istedim, başka bir şey istemedim. Bu nedenle başıma bir sürü olay geldi. Ben apartmanda kendime bir daire verilmesini istiyordum. Olay bu sebeple meydana geldi” dedi.
SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİŞTİ
Geçen duruşmada mütalaasını mahkeme heyetine sunan savcı, mülkiyet uyuşmazlığının hukuki bir ihtilaf mahiyetinde olması, ölenin hakaret ve tehditte bulunduğu iddialarını ise sanığın ifadesi dışında destekleyecek bir delil bulunmaması nedeniyle, olayda sanık lehine haksız tahrik indirimi uygulanamayacağına kanaat getirmişti. Savcı, dosyadaki delillere göre cinayeti tasarlayarak işlediği kanaatine vardığı sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını istemişti. Geçen duruşmadaki mütalaasını tekrar eden cumhuriyet savcısı sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmasını talep etti.
"PİŞMANLIK" İNDİRİMİ
Mahkeme heyeti, sanığın kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, ancak olay gerçekleştikten sonra hemen teslim olması, olayı itiraf etmesi ve yargılanma süreci içerisindeki pişman halleri sebebiyle 25 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi.
Duruşma sonrası maktul Ayşe Güneş’in yakınları ise karara tepki gösterdi.