Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı'nın, doğuda sıcak çatışmaların olduğu bir ilçeye gönüllü olarak gitmek için yaptığı başvurusu sonucu Şırnak'ta görevlendirildi.

2005 Yılında ilk Kaymakamlık görev yeri olarak İkizdere'ye atanan ve kısa sürede bölge insanının sevgisini kazanan Balcı 2006 yılında Tunceli Pülümür'e atanmıştı. Ardahan ve ağrı vali yardımcılıkları da yapan Balcı Trabzon Maçka ilçesinde de bir dönem kaymakamlık yaptı.

Son zamanlarda artan hain terör olayları nedeniyle doğuda sıcak çatışmaların olduğu bir ilçeye gönüllü olarak gitmek için başvuran Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, İçişleri Bakanlığınca Şırnak'ta görevlendirildi.

İLÇELERE GEÇİCİ OLARAK ATANDI

İçişleri Bakanlığı, Kaymakam Alper Balcı'nın gönüllü olarak gitmek istemesi üzerine Şırnak'ın çeşitli ilçelerinde görev yapmak üzere geçici olarak atadı.

ALAN HAKİMİYETİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU

Kaymakam Alper Balcı, gerek önce görev yapmış olduğu illerdeki başarıları, gerekse o bölgede yetişmiş olmasından dolayı alana olan hakimiyeti göz önünde bulundurularak Şırnak Valiliği emrinde görev yapmak üzere geçici süreli ve gönüllü olarak görevlendirildi.

"HER KARIŞ TOPRAĞIMIZI KUTSAL BİLDİK"

İlçe Kaymakamı Alper Balcı, "Bu görevi kendi irademle İçişlerini Bakanlığından istedim. Ne mutlu bana ki Şırnak gibi çok önemli, stratejik bir yerde görev yapma şerefi şahsıma tevdi edildi. Biz mülki idare amirleri, vatanımızın her karış toprağını kutsal bildik. Merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu'nun da dediği gibi 'Gidemediğin yer senin değildir' sözünden hareketle gönüllü olarak gidecek olduğum Şırnak'ta bu vatanın bir parçasıdır" diye konuştu.