Adana’da kavga ettiği ve kendisine küfrettiğini ileri sürdüğü arkadaşını bıçaklayarak öldüren sanık hakkında ’tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Bir kebapçıda çalışan Hanifi Akbaş (25), geçen nisan ayında servis aracını kullanan Abdullatif Ertürk’e (23) ani fren yapması ve yüksek sesle müzik açması nedeniyle tepki gösterince ikili arasında tartışma çıktı. Olayın ardından kısa bir süre sonra işten ayrılan Akbaş, 19 Mayıs saat 05.00 sıralarında eski işyerine gitti. İşten çıkmasını beklediği Ertürk’ün yolda yürürken yanına giden Akbaş, eski iş arkadaşını çıkan kavgada göğsünden bıçakladı. Akbaş olay yerinden kaçarken, Ertürk kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Cinayet büro amirliği ekipleri, Akbaş’ı kısa süre sonra yakalandı.
Nöbetçi mahkemede, Abdullatif Ertürk ile arasında çıkan tartışmadan sonra kendi isteğiyle işten ayrıldığını belirten Hanifi Akbaş, “Tartışmamızdan sonra Abdullatif sürekli benimle uğraşmaya başladı. Şef, bizim vardiyamızı değiştirdi, ancak ben bir süre sonra kendi isteğimle işten ayrıldım. Olay günü sabah Abdullatif’e benden özür dilemediğini ve hala arkamdan konuştuğunu söylemek için iş yerinin önüne gittim. Beni görünce ’Hayırdır, dükkanda beni dövecekmişsin’ dedi. Ben de ağır küfürler ettiğini, özür de dilemediğini gerekirse döveceğimi söyledim. Beni küçümseyerek itekledi. Ben de bıçağı çıkarıp korkutmak amaçlı rast gele salladım. Bıçak olan sağ bileğimi tuttuğunda, elimi kendime doğra çekerken bıçak vücuduna gelmiş olacak ki, ’Allah Allah’ diye bağırarak iş yerine doğru kaçmaya başladı" dedi. Akbaş mahkeme tarafından tutuklandı.
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini tamamlayıp Adana 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı, iddianamesinde Hanifi Akbaş’ın olayı beklemek suretiyle gerçekleştirmesinin eylemi tasarlayarak gerçekleştirdiğini gösterdiğini, haksız tahrik oluşturabilecek boyutta herhangi bir eylemin bulunmadığının belirtti.