Eskişehir’de, yerel bir televizyon kanalının canlı yayında halk röportajları yaptığı esnada mikrofon uzattığı bir kişinin başörtüsüne ve başörtüsü takan kadınlara hakaret içeren söylemlerde bulunması protesto edildi.
Hamamyolu Caddesi’ndeki Çarşı Camii önünde toplanan kalabalık grup, başörtüsü hakkında söylenenleri protesto ederek Odunpazarı Meydanı’na kadar yürüdü. Pankartlarda, "Başörtüsü Allah’ın Emri, Müslüman Kadının Şahsiyetidir", "Eleştiriye Evet Hakarete Hayır", "Müslüman Zulme Boyun Eğmez" gibi ifadeler yer aldı. Diriliş Kadın Platformu Başkanı Zeynep Karakaş, yaptığı açıklamada, "Bu eski Türkiye özlemcisi, bu kendini bilmezin ’Lanet olsun başörtüsüne, lanet olsun türbana’ diyerek içindeki kusmukları çıkaran bu zihniyeti kınıyoruz. Bir insanın inancını benimsemeyebilir, tasvip etmeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Bu toplumda kadınların yarısından fazlası başörtülüdür. Bu kadınlar sırf Allah’ın emri olduğu için başını örtüyor.
İstiklal Savaşında cephelere evlatlarını yollayan, cepheye mühimmat taşıyan annelerin fedakarlığını bile başörtüsü düşmanlığından ötürü görmeyen bu zihniyeti kınıyor ve lanetliyoruz.
Bir kez daha söylüyoruz ki, güzel bir gelecek; kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bağnazlar tarafından değil, kendi kimliğinden vazgeçmeden farklı olanlarla bir arada adalet ve insaniyet temelli ilişki kuranlarla kurulacaktır" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından dualar edildi ve grup olaysız dağıldı.