Eskişehirli bir grup hayvansever, hayvan mezarlığı olduğunu öne sürdükleri yerden çıkardıkları hayvan leşlerini CHP seçim bürosunun önüne sererek protesto gösterisi yaptı.
Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt ve beraberindekiler, Zincirlikuyu ile Aşağı Söğütönü Mahallesi arasında kalan bölgede geçtiğimiz günlerde bir hayvan mezarlığı bulduklarını iddia etmiş, bölgeden birçok hayvan leşi çıkartmışlardı. Kurt ve beraberindekiler, yine aynı bölgeye yakın yerde bir hayvan mezarlığı daha bularak buradan da 3 günde 1’i küpeli ve çoğunluğu yavru köpek olmak üzere 54 hayvan leşi çıkarttıklarını öne sürdüler. Bu 54 hayvan leşinden bazılarını yanlarına alan hayvanseverler, CHP’nin Kızılcıklı Pehlivan Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosu önüne geldi.Hayvan leşlerini seçim bürosu önüne seren hayvanseveler, bu konuda sorumlu tuttukları CHP’li Tepebaşı Belediyesi’ni protesto etti.
ÖNCE TEPKİ, SONRA SAĞDUYU
Öte yandan, protesto gösterisi esnasında bazı CHP’liler, “Gidin belediye önünde yapın, burayla ne alakası var? Burada niye yapıyorsunuz” diye hayvanseverlere kısa süreli tepki gösterdi. Bir süre sonra ise seçim bürosundan çıkan bir CHP’li, kendilerinin de hayvansever olduğunu belirterek, protesto eylemini desteklediklerini ve hayvanseverlere hiçbir müdahalede bulunmayacaklarını söyledi. Bunun üzerine partili kişi, hayvanseveler tarafından alkışlandı.
“3 GÜNDE 54 HAYVAN ÇAKARDIK AMA AŞAĞISI HALA DOLU”
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, yeni buldukları alanda çukurların salı günü açılmaya başlandığını belirterek, salı akşamı açılan iki çukura hayvan ölülerinin atılmaya başlandığını iddia etti. Kurt, “Biz salıdan beri takip ediyoruz. Daha doğrusu 10 gündür takip ediyoruz. Salı günü açılan çukuru her gün giderek fotoğrafladım. Çoğaldı, çoğaldı. Bugün çukura gidip hayvanları çıkardık. Yaklaşık bir metre falan girdik ama aşağıda bir metre daha var. Ama giremedik, daha fazla gücümüz kalmadı. Şu ana kadar çıkardığımız hayvan sayısı 54. Salıdan beri söylüyorum, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi pazarı geçin. 3 günde 54 hayvan çakardık ama aşağısı hala dolu. Buraya gizli saklı hayvan gömme ve öldürmeye devam ediyor Tepebaşı Belediyesi. Ve bunu hiçbir şekilde kabul etmeyip komplo teorisi kurduğumuzu söylüyorlar. Ama bunun hiçbir açıklaması yok. Kesinlikle Tepebaşı Belediyesi hayvanları öldürüp o çukurlara atıyor” dedi.
“CHP’DEN BUNLARI YAPAN İNSANLARI TEMİZLEMESİNİ İSTİYORUZ”
Kurt, bu konuda CHP’den adım atılmasını istediklerini de ifade ederek, “Biz bu konuda CHP’den kendi aralarındaki insanları, bunları yapan insanları temizlemesini istiyoruz. Özellikle Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürünün kesinlikle istifasını istiyoruz. Ve bu konuda kesinlikle direneceğiz. Direniş çadırı kuracağız. Ve istifa edene kadar üçüncü mezarı da açsa, dördüncü mezarı da açsa, beşinci mezarı da açsa hepsini bulacağız. Çünkü bu kabul edilebilir bir şey değil. Yıllardır bizimle oyun oynadılar. Bizi kandırmaya devam edip hayvanları öldürmeye devam ediyorlar” diye konuştu.
“ŞİMDİYE KADAR BİR TANE KÜPELİ HAYVAN ÇIKTI”
“Yavru köpek, kedi, dolu aşağısı, bir kısmını getirdik” diyen Kurt, şöyle devam etti:
“Taşıyabileceğimiz kadarını, yeni atılmış olanları. Kokmuşları geri bıraktık. Onların hepsini fotoğrafladık. 4-5 tane hayvan getirdik gözüksün diye. Çünkü bize kazalı, trafik kazalı, hastalıktan ölmüş oldukları söyleniyor. Hayvanların hiçbirinde bir şey yok. Zaten yavru köpekleri komple öldürmüşler. Hiç uğraşmak istemiyorlar onlarla. Yavru kedileri komple öldürmüşler. Bu şekilde çalışan bir belediye. Herkes de bunu artık öğrensin ve CHP, içindeki pislikleri temizlesin artık. Şimdiye kadar içlerinde bir küpeli çıkardık. Diğerleri küpesizdi."
Grup, açıklamanın ardından seçim bürosu önüne serdikleri hayvan leşlerini geri toplayarak olaysız şekilde dağıldı.