Adana’da ev yaptırmak için çektiği kredi borcu yüzünden tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürmekten yargılanan koca, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı.
Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde oturan Mustafa Karlılar (65), kredi çekerek kendilerine ait olan 3 katlı evin damına geçen yıl prefabrik kat yaptırdı. Mustafa Karlılar, iddiaya göre bankaya kredi borcunu ödeyemeyince eşi Nazife Karlılar (52) ile arası bozuldu. Geçtiğimiz 5 Şubat gecesi eşi ile bu yüzden tartışmaya başlayan Mustafa Karlılar, mutfak tezgahı üzerindeki bıçağı alarak eşini göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan 3 çocuk annesi kadın, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.
Tutuklanan Mustafa Karlılar, eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Eşinin ısrarla prefabrik bir kat daha yapılmasını istediğini belirten Karlılar, “Ben ekonomik durumumun iyi olmadığını söyleyince eşim bana hakaret etti. Bunun üzerine bende bankadan kredi çekerek bir ustayla anlaştım. Usta işin yarısını bitirip parayı alıp kaçınca başka bir bankadan daha kredi çekip evi tamamladım. Bu yüzden eşimle sürekli tartışıyorduk. Olay günü bir arkadaşımın oğlu askere gidecekti. Herkes biraz harçlık verdi, ben veremedim. Eve geldiğimde bunu eşime anlattım. Çocuğun cebine on lira bile koyamadım dedim. Eşim bana küfür ederek vurmaya başladı. Yatak odasındaydık, eşim bana vura vura mutfağa kadar götürdü. Can havliyle elime gelen ilk şeyle eşime vurdum. Elimdeki cismin bıçak olduğunu bile anlamadım. Ben bugüne kadar eşime şiddet uygulamadım. Kendisine hep hanım ağa derdim” dedi.
Mustafa Karlılar’ın 3 oğlu da babalarından şikayetçi olmazken, anne ve babalarının birbirlerine olan sevgisini tüm mahallenin takdir ettiğini, ev olayından sonra aralarının bozulduğunu söylediler.
Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.