Samsun’da parkta tanıştığı evden kaçan kızı götürdüğü metruk bir binada ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklanan bir kişi yargılandığı mahkeme tarafından 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Evden kaçan N.G. adlı genç kızın şikayetçi olup kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini iddia etmesi üzerine tutuklanan M.Y.’nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yargılanmasına başlandı. Kızla parkta tanıştığını, kalacak yeri olmadığı için önce annesinin evine götürdüğünü annesinin evli olması yüzünden kendisine tepki göstermesi üzerine kalması için akrabasına ait durulmayan eve camdan girdiklerini ifade eden M.Y., kızla ile kesinlikte ilişkiye girmediğini ve herhangi bir tacizde bulunmadığını ileri sürdü.
N.G. ise M.Y.’nin kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek, "Babamla tartışıp evden kaçtım. Parkta tanıştık ve gidecek yerim olmadığı için beni annesinin evine götürdü. Burada tacizde bulundu. Annesi bize tepki gösterince ben evden kaçtım. Peşime düştü. Beni kolumdan tutup içinde eski eşyaların bulunduğu boş binaya götürdü. Binanın kapısı kilitli olduğu için balkondan tırmanıp camı kırıp içeri girdi. Ben kırık camdan giremediğim için içerideki koltukları çekip pencereyi açtı ve ben de içeri girdim. Burada beni soyup ilişkiye girdi. Şikayetçiyim" diye konuştu.
Mahkeme heyeti M.Y.’yi 15 yaşından büyük, 18 yaşından küçük mağdur ile rızasıyla ilişkiye girmek suçundan önce 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. M.Y.’nin duruşmadaki iyi haline göz önünde bulundurarak cezasını 1 yıl 8 ay hapis cezasına indirdi. Alı koymak suçundan beraatine, bina sahibinin akrabası olup şikayetçi olmaması üzerine konut dokunulmazlığını ihlal suçundan da beraatine karar verdi. 4 aydır tutuklu bulunan M.Y.’nin yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.