Adana’da evine giren ve kendisine tabanca doğrultan genci hırsız sanarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şahıs hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hırsızlıktan kaydı bulunan gencin üzerinden çıkan tabancanın ise kuru sıkı olduğu ortaya çıktı.
Geçtiğimiz 2 Şubat’ta Sezai Yakıt (63), Almanya’dan Seyhan ilçesi Mıdık Mahallesi’nde oturan akrabalarını ziyarete geldi. Ziyaretin ardından akşam saatlerinde sahibi olduğu bahçeli dubleks villaya geçen Yakıt, kapının açıldığını duydu. Sezai Yakıt, daha önce meydana gelen hırsızlık olayları nedeniyle av tüfeğini alarak aşağı indi. İddiaya göre Yakıt, hırsızlıktan kaydı bulunan Aytekin Akyol (20) ile karşılaştı. Aytekin Akyol belindeki tabancayı çıkararak Yakıt’a 2 el ateş etti ancak silah patlamadı. Bunun üzerine Sezai Yakıt av tüfeğiyle Aytekin Akyol’u 2 el ateş ederek öldürdü. Olayın ardından Sezai Yakıt, kardeşi Hasan Yakıt’a (38) durumu anlattı. Sezai ile kardeşi Hasan Yakıt aralarında konuşarak suçu Hasan Yakıt’ın üstlenmesine karar verdi. Hasan Yakıt, ilk ifadesinde olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi. Daha sonra suçunu itiraf eden Sezai Yakıt, Aytekin Akyol’un kendisine silah çekmesi üzerine panikleyerek ateş ettiğini belirterek, "Amacım korkutmaktı. Ancak eve giren şahsa isabet etti. Bu sonucun meydana gelmesini istemezdim, pişmanım” dedi. Sezai Yakıt tutuklanırken, kardeşi Hasan Yakıt ise serbest bırakıldı. Aytekin Akyol’un üzerinden çıkan tabancanın ise kuru sıkı olduğu ve ateşleme iğne mekanizmasının olmadığı tespit edildi.
Aytekin Akyol’un annesi Nurcan Uçak ile babası Aydın Akyol, oğullarının ’hırsız’ denilerek itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını öne sürdü. Oğlunun hırsızlık suçundan sabıka kaydı olması nedeniyle suçlandığını iddia eden anne Uçak, “Benim oğlumu oraya arkadaşı götürmüş. O şahsın kim olduğu bulunursa olay ortaya çıkacak. Oğlum hırsızlığa gitse o saatte mi gider? Oğlumla birlikte bizim de itibarımızı zedeliyorlar" diye konuştu.
Aytekin Akyol’un hamile eşi Makbule Akyol ise, "Onu oraya kim götürdü, kimle birlikte gitmişlerse o arkadaşı bulununca cinayetin nedeni ortaya çıkacak. Eşim hırsız değil tuzağa düşürüldü” dedi.
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Sezai Yakıt hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası, kardeşi Hasan Yakıt hakkında ise suçu üstlenme suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Zanlılar, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.