Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları 3 kişiye umut oldu.
Geçtiğimiz Pazar günü Fethiye Süleyman Demirel Bulvarı’nda karşıdan karşıya geçerken bir motosikletin çarpması sonucu yaralanan Şaban Ünlü (50), 112 ambulansıyla Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alındı. Şaban Ünlü’nün beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, organ bağış koordinatörlüğü yetkilileri, aileyle görüşerek organların bağışlanmasını sağladı. Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak tarafından organ nakil merkeziyle irtibata geçildi. Akciğeri almak için İstanbul Koşuyolu Hastanesi’nden bir ekip, uçakla Dalaman Havaalanı’na, oradan ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi’ne geldi. Karaciğeri almak için İzmir Kent Hastanesi, 2 böbreği almak için de İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ekipler Fethiye’ye geldi. 3 ayrı ekip, Fethiye Devlet Hastanesi’nde saatler süren ameliyatlar gerçekleştirdi. Karaciğer ve 2 böbrek alınırken, akciğer ise uygun olmadığı için alınamadı. 2 böbrek İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 2 hastaya, karaciğer de İzmir Kent Hastanesi’ndeki bir hastaya nakledilmek üzere koruma kaplarına konularak, İzmir’e götürüldü.
Organları bağışlanan Şaban Ünlü’nün kardeşi Recep Ünlü, "Aile olarak bir araya gelip organ bağışını sağladık. 3 kişiye hayat verdik” dedi.
Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak ise, “Ekiplerimiz geldi. Karaciğer ve böbrekleri aldı. Akciğer fazla travmaya uğradığı için alınamadı. Böbrekler ve karaciğer İzmir’e en az 3 hastaya yararlanmak üzere götürüldü. Organ bağışı devamlı anlatılınca daha da artıyor. Vatandaşlarımız daha duyarlı hale geldi. Merhuma Allah’tan rahmet, Ünlü ailesine de başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.