Adana’da fuhuş yaparken yakalanan 2 kadının, kocalarından ayrıldıktan sonra aileleri tarafından reddedildiklerini ve çocuklarına bakabilmek için fuhuş yaptıklarını söylediği öğrenildi. Kadınların, çocukların bulunduğu evde fuhuş yaptığı belirlendi.
Edinilen bilgiye göre olay, Çukurova ilçesine bağlı 2000 Evler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre polis, Hatice A.’nın (45) evinde Birgül A.’nın (41) aracılığıyla fuhuş yapıldığını belirledi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği bu tespitin üzerine harekete geçti. Polis müşteri kılığına girerek fuhşa aracılık eden hem de fuhuş yapan Birgül A. ile irtibata geçti. Polis kendilerine iki kadın lazım olduğunu, fuhuş yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine Birgül A. 2000 Evler Mahallesi’ndeki Hatice A.’nın evinin adresini verdi. İki polis buraya gelerek pazarlık yaptı. Fuhuş yapan kadınlara 75 lira, ev ücreti olarak 50 lira, aracılık edene de iki kadın için 40 lira para verdi. Kadınlar paraları aldıktan sonra polis, kimliğini göstererek polis olduğunu söyleyip Hatice A. ile Birgül A.’yı gözaltına aldı.
"ÇOCUKLARIMIZA BAKMAK İÇİN FUHUŞ YAPIYORUZ"
İki kadının da bir süre önce kocalarından boşandıklarını, ailelerinin kendilerine bakmadığını, bu nedenle fuhuş yaparak çocuklarına baktıklarını söylediği öğrenildi. Yapılan kontrolde Hatice A.’nın 6, Birgül A.’nın ise 2 çocuğu olduğu belirlendi. Zanlıların iş aradıklarını ancak bulamadıklarını kendi anne ve babalarının bile onlara bakmadığını, bu nedenle para kazanmak için bu yolu seçtiklerini söyledikleri öğrenildi.
FUHŞU ÇOCUKLARININ YANINDA YAPIYORLAR
Polis olayı araştırdığında şok bir gerçeği de ortaya çıkardı. Kadınların fuhşu Hatice A.’nın çocuklarıyla birlikte kaldığı evde yaptığını belirledi. Hatice A.’nın eve müşteri geldiğinde diğer odaya geçtiği, çocuklarının ise yan odada olduğu tespit edildi. Hatice A.’nın en küçüğü 7, en büyüğü 18 yaşında 6 tane çocuğu bulunuyor. Hatice A.’nın çocuklara gelen erkekleri "arkadaşım" diye kandırmaya çalıştığı da belirlendi. Polis bu durumu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bildirirken, yetkililer konuyla ilgili çalışma başlattı.