Aralarında gazeteciler Mirgün Cabas, Banu Güven, Koray Çalışkan ve Pelin Batu’nun da bulunduğu 10 kişi, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla ifadeye çağrıldı. Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği gün attıkları tweetler nedeniyle başlatılan soruşturmada gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da dün ifade verdiği öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınarak şehit edildiği gün sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Olay günü attıkları tweetler ve paylaşımları ile kamuoyunun tepkisini çeken gazeteciler Mirgün Cabas, Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven ile sanatçı Ferhat Tunç’un da aralarında bulunduğu 10 kişi savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. Şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan isimler, ’terör örgütü propagandası’ yapmak ile suçlanıyor.
İfadeye çağrılan isimlerin önümüzdeki günlerde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek savcılığa ifade vermeleri bekleniyor. Öte yandan attığı bazı tweetler nedeniyle aynı suçlama ile ifadeye çağrılan gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak’ın da dün İstanbul Adliyesi’ne gelerek ifade verdiği öğrenildi.