Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımlar 120 dönüm ekili alanı küle çevirdi.
Edinilen bilgiye göre, Yavuzeli ilçesinde elektrik tellerinden sıçradığı iddia edilen kıvılcımlar sonucu yangın çıktı. Yığma Kalesi’nin (Höyük) arkasındaki bir noktada çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Faruk Korkmaz adlı çiftçinin tarlasında çıkan yangın, Zeki Dağdelen’e ait arpa ekili tarlaya sıçradı. Yangına Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yavuzeli’nde görev yapan itfaiye ekipleri müdahale ederken, Gaziantep’ten de takviye ekip istendi. İtfaiye ekiplerinin kontrol altına alarak söndürdüğü yangında yaklaşık 120 dönüm ekili alan küle döndü. Büyük maddi zararın meydana geldiği öğrenilen yangının elektrik tellerinden düşen kıvılcımlardan çıktığı iddia edildi.
Tarla sahibi Faruk Korkmaz, “Tarlamın yanından geçen Abdullah Çakıcı beni telefonla arayarak tarlanın içerisindeki elektrik direğinden bir kıvılcım çıktığını ve daha sonra tarladan dumanlar yükseldiğini söyledi. Ben de hemen olay yerine geldim ve itfaiye ekiplerini aradım. Benim 4 parça tarlamda yaklaşık olarak 100 dönüm arpa ekiliydi. Rüzgarın da etkisiyle Zeki Dağdelen’in yaklaşık 20 dönüm arpa ekili tarlasına sıçradı ve o da yandı” dedi.
Yangını haber alan Yavuzeli Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, olay yerinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.