Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından, sokak ve kavşaklarda dilenen çocuklarla ilgili yapılan çalışmalarda 58 çocuk koruma altına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, 11-17 Mayıs tarihleri arasında 46’sı Suriye uyruklu, 12’si Türk vatandaşı olmak üzere toplam 58 çocuk sokakta dilenmekten dolayı muhafaza altına alındı. Muhafaza altına alınan Suriyeli çocuklardan 40’ının ailesine Gaziantep Valiliği’nin 24 Aralık 2014 tarih ve 3340 sayılı kararı gereği, çocuklarını ikinci defa dilendirdikleri tespit edildiği takdirde ailenin tamamının kampa gönderileceği yazılı olarak tebliğ edildi. 6 Suriyeli ve 6 Türk vatandaşı çocuk idari işlemlerin yapılması içine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Dilenci Toplama Merkezi’ne gönderilirken, 1 Türk vatandaşı çocuğun ailesine ise idari işlem yapılarak teslim edildiği bildirildi.
Küçük yaştaki çocukların sokak ve kavşaklarda dilendirilmesi konusunun Emniyet Müdürlüğü’nce sürekli takip edildiği, vatandaşların bu konudaki şikayet ve müracaatlarını 155 Polis İmdat ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı 153 Zabıta hattına bildirmeleri halinde gerekli işlemlerin derhal yapılacağı bildirildi.