Gaziantep’in Nizip ilçesinde dün meydana gelen ve iki kardeşin ölümüyle sonuçlanan yangından geriye, çocukların oyuncakları ve halen kapının önünde duran ayakkabıları kaldı.
Dün öğle saatlerinde, 5 yaşındaki Hüseyin Emre Kaya ile 3 yaşındaki kardeşi Hatice Özlem Kaya’nın evde yalnız bulunduğu sırada yangın çıkmış, 2 kardeş feci şekilde can vermişti. Yangın sonrası harabeye dönen evde, çocuklardan geriye oyuncakları ve kapının önündeki ayakkabıları kaldı.
"İÇERİ GİRDİM AMA DUMANDAN KİMSEYİ GÖREMEDİM"
Olay sırasında yangını görüp yardım etmek için eve giren mahalle sakinlerinden Şükrü Türkmen, “Evden yükselen duman ve alevleri görünce hemen koşup eve çıktım. Kapıyı açıp içeri girdiğimde, içeride çok yoğun duman vardı, yere çöküp oluşan oksijen boşluğundan odalara baktım, seslendim kimse var mı diye, yoğun dumandan dolayı kimseyi göremedim ve hiçbir ses duymadığım için, nefessiz kalınca geri çıktım. Çocuklar muhtemelen korkudan kanepenin arkasına saklanmışlardı ve seslerinin çıkmamasının nedeni, ben girmeden ölmüş olmalarıdır diye tahmin ediyorum" dedi.
"MADDİ DURUMLARI KÖTÜYDÜ"
Olayın meydana geldiği mahalledeki çevre sakinleri, iki çocuğunu kaybeden ailenin maddi durumunun kötü olduğunu ve annenin bir sabun fabrikasında paketleme işinde çalıştığını belirttiler.
İki kardeşin cenazesi dün yapılan otopsi sonrası Nizip Asri Mezarlığı’nda defnedilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.