Gaziantep’te iki grup arasında çıkan kavgada polisi yaralayan şahısların kaldığı eve düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Ulaş Mahallesi’nde saat 23.30 sıralarında silahlı kavga olduğu ihbarını alan polis ekipleri olay yerine gitti. Kavga eden şahıslar, olaya müdahale eden polisleri darp etti. Başından yaralanan bir polis ambulansla hastaneye kaldırılırken, şahıslar olay yerinden kaçtı.
POLİS EVİ ABLUKAYA ALDI
Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. M.A.’ya ait evin etrafını saran polisler, şahısların kaçmaması için sabaha kadar bekledi. Çelik yelek giyen polisler, öğle saatlerinde savcının talimatıyla eve operasyon düzenledi. Şahısların kapıyı açmaması üzerine çilingir yardımıyla kapı açtırıldı. İçeri giren polisler, şahısların evde olmaması üzerine damda bulunan odunluğun içinde arama yaptı. Aramada 1 şahıs odunluktaki çuvalların altında gizlenmiş halde, 2 şahıs da çatıda havalandırma kısmında yakalandı.
Polisin nefes kesen operasyonuyla yakalanarak gözaltına alınan şahıslar polisten kurtulmak için her yolu denedi. Zanlılardan biri, "Yakaladınız, ne olacak” derken, diğer 2 zanlı ise ağlamaya başladı. Kelepçe takılarak aşağı indirilen M.A., C.K. ve M.G. emniyete götürüldü.
Operasyonda gözaltına alınan M.A.’nın cinayetten sabıkalı olduğu ve cezaevinde 7 yıl yattıktan sonra yakın zamanda tahliye olduğu öğrenildi. Diğer 2 şahsın da M.A.’ya ait evde kaldığı, M.A.’nın eşinin ise şiddetli geçimsizlikten dolayı birkaç ay önce evi terk ettiği öğrenildi.