Bucaspor Akademi Yurdunda kalan U17 takım oyuncusu Ömer Teymur’un ölüm olayında ihmaller zinciri ortaya çıktı.
Genç futbolcunun ölümüne neden olmakla suçlanan 16 yaşındaki sürücü F.A. ile direksiyona müdahalede bulunan 17 yaşındaki B.Ş. ve araç sahibi Salih Ö’nün yargılanmasına başlandı.
Yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanan ve itirafta bulunan B.Ş., "Ömer Teymur 3 futbolcu arkadaşı ile birlikte gece kahveye geldi. Burada bir süre kaldılar. Sonra yurda giriş erken olduğu için gitmeleri gerektiğini söyledi. O saatte kulübe ulaşım olmadığı için 16 yaşındaki arkadaşım F.A., kendilerini götürebileceğini söyledi. Kahve sahibine ait yük taşıma aracı kapalı kasa kamyonetle 3 futbolcuyu götürürken, futbolcuları korkutma maksadıyla direksiyonu sağa sola çevirdim. Ön tekerlek çukura denk gelince araç takla attı. Amacım şaka yapmaktı. Yaptığım şakanın ölümle sonuçlanabileceği aklıma gelmedi" dedi. Yaşı küçük sürücü F.Ö.’de arkadaşının ifadesini doğruladı.
Mahkeme, kaza mahallinde inceleme yapması için bilirkişi atadı. Ölen Ömer Teymur’un abisi Metin Teymur, kardeşinin ölümünde asıl kusurun Bucaspor’lu yöneticilerde olduğunu iddia ederek, sorumluların yargılanması için suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
“AKADEMİDEN KAÇIP ÇAY İÇMEYE GİTTİLER”
Erzurum Yakutiye Belediyespor’da top oynarken iki yıl önce Bucaspor’a gelen 17 yaşındaki Ömer Teymur, kulüp yanında bulunan Bucaspor Akademi Yurdunda kalmaya başladı. Geleceği parlak olan Teymur, Mart ayında talihsiz kaza öncesi gece 3 futbolcu arkadaşı ile birlikte akademiye bir kilometre uzaklıktaki kahveye çay içmeye gitti. Burada okul arkadaşlarını gören Teymur, çay içip sohbet etti. Ömer Teymur’un yurda girişi erken olması nedeniyle geri dönüşe geçti. 16 yaşındaki sürücü R.Ö. de 35 EDL 29 plakalı kapalı kasa kamyonetle futbolcuları para karşılığında götürmeyi kabul etti. Araç bir anda takla atarak yol kenarındaki aydınlatma direği ile bahçe duvarı arasında sıkışarak ters döndü. Kazada yaralanan Ömer Teymur, 16 yaşındaki sürücü F.A., B.A. (17), B.Ş. (16) ve F.A. (17) çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralı Teymur hastanede yapılan tüm tedavilere rağmen hayatını kaybetti.
Kardeşinin ölümünden kulüp yöneticilerini sorumlu tutan Metin Teymur, ’Yaklaşık 2 yıl önce Bucasporlu yöneticiler gelecek vaat ederek kardeşimi konaklamalı tesislerine götürdü. Çocuk yaşta olan kardeşim 16.03.2015 tarihinde 16 yaşında birinin kullandığı yük taşıma aracında kaza sonucu vefat etti. Bu kaza aracında kardeşimden ayrı çocuk yaşta 3 futbolcu vardı. Futbolcu çocukların kulüpten ayrılmasına göz yumulmuştur. Sorumlu yöneticilerin yargılanması için suç duyurusunda bulundum" dedi.