Beşiktaş Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ‘Gençlik Festivali’ düzenledi. Bando eşliğinde fenerlerle yapılan toplu yürüyüşün ardından boğazda gerçekleştirilen havai fişek gösterileri ise büyük beğeni topladı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Şöleni düzenledi. Dört gün sürecek etkinlikler, Akaretler’den Barbaros İskelesi’ne bando eşliğinde yapılan meşaleli yürüyüşle başladı. Etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’da katıldı. Katılımcılar ellerinde bayraklar ve meşalelerle marşlar eşliğinde Barbaros Bulvarı’ndan sahile kadar yürüdü. Başkan Hazinedar ile birlikte Beşiktaş İskelesine kadar yürüyen vatandaşlar, denize karanfillerden oluşan bir çelenk bıraktı. Ardından burada kurulan standın önünde saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
HAZİNEDAR: “19 MAYIS EN GÜZEL BEŞİKTAŞ’TA KUTLANACAK”
Şölende bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın adresi Beşiktaş olacak. 19 Mayıs en güzel Beşiktaş’ta kutlanacak. Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı 19 Mayıs’ta, başta gençlerimiz tüm Beşiktaşlılar çok güzel ve yoğun bir etkinlik programı hazırladık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlamalarımız 4 gün sürecek ilkleri barındırıyor” dedi.
BU FESTİVALLE BİR FARK YARATACAĞIZ
Hazinedar, “Bu festivalle Beşiktaş semtimizin 9 üniversite gençlerini bir araya getiriyoruz. Bu festivalle bir fark yaratacağız. Beşiktaşlı gençlerimizin teknolojik bilimsel projelerini etkinliklerini bugüne kadar ürettikleri ne varsa bu festivalle halkla buluşacak” diye konuştu.
Başkan Hazinedar’ın yaptığı konuşmasının ardından İstanbul Boğazı’nda oluşturulan su perdesine Atatürk silueti yansıtıldı. Görsel şova büyük ilgi gösteren vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti. Etkinlik, boğazda yapılan hava-i fişek gösterisiyle sona erdi.