Beşiktaşlı Gökhan Töre ve arkadaşlarının bir barda silahla yaralanmaları olayının faili firari sanık K. B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme başkanı, “Yaralanan 6 kişiden biri topçu olduğundan biraz medyatik dava olmuş” dedi.
Beşiktaşlı Gökhan Töre ile arkadaşları 21 Nisan 2014’te Şişli’de bir barda, silahla havaya ateş edilmesi sonucu tavandan seken kurşunlarla yaralanmasına ilişkin “olası kastla öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen firari sanık K. B. yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nden bugün öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen firari sanık K. B. davanın görüldüğü 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.
“YARALANANLARDAN BİRİ TOPÇU OLDUĞUNDAN MEDYATİK BİR DAVA OLMUŞ”
Avukatı Ömer Yeşilyurt’la birlikte duruşma salonunda hazır bulunan Bahadır’a, mahkeme başkanı Canel Rüzgar, hakkındaki suçlamaları bilip bilmediğini sordu. İddianameyi sanığa özetleyen Başkan Rüzgar, davada Gökhan töre’nin de şikayetçi olduğuna dikkati çekerek “Yaralanan 6 kişiden biri topçu olduğundan biraz medyatik dava olmuş” dedi.
Başkan Rüzgar, olayda kullanılan silahı polise götürüp teslim eden ve ateş edenin kendisi olduğunu söyleyen Hasan Kutlu hakkında yalan beyandan dava açıldığını da hatırlattı.
“PATIRTI SESİ DUYUNCA MEKANDAN KOŞARAK KAÇTIM”
Duruşmada ifade veren sanık K. B. söz konusu bara bir arkadaşıyla birlikte yalnızca eğlenmek için gittiğini söyledi. K. B. ifadesinde “Diğer sabık Hasan Kutlu orada yoktu. Daha sonra bir patırtı sesi duydum. Herkes koşunca ben de mekandan koşarak çıktım. Arabaya bindim ve gittim. Mekanda hiç kimseyle tartışmadım, kimseyle de görüşmedim. Üzerimde tişört ve gömlek vardı” dedi.
“DİĞER SANIK İŞGÜZARLIK ETMİŞTİR”
“Havaya iki el ateş eden ben değilim” diyen sanık, “Benim başka bir olayda “hürriyeti tahdit” suçundan 5 yıl 2 ay kesinleşmiş cezam var. Bu yüzden gelip teslim olmadım. Hakkımda bu dosyada mekândayken silahla ateş ettiğim iddialarını kabul etmiyorum. Mekan çok kalabalıktı, kimin ateş ettiğini de görmedim. Diğer sanık Hasan Kutlu’yu ben göndermedim. O kendi işgüzarlığıyla polise giderek silahı teslim etmiştir. Kendisi benim şoförüm değildir. Zaten benden de yaşça büyüktür. Hakkımda ceza verilirse hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonra duruşma savcısı, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, olaydan sonra kaçmış olması ve kaçacağına kanaat oluşmasını göz önüne alarak, sanığın tutuklanmasını talep etti.
Savcının talebi üzerine söz alan sanık avukatı Ömer Yeşilyurt, olayı medyatik olduğu için televizyondan izlediğini söyleyerek, “İzlediğim görüntülerde olay yerinde elinde silahla çıkan biri var. Bu kişi müvekkile benzetilmiştir. Diyelim ki benim müvekkilim orada havaya ateş açtı diyelim. Burada olası kastın olma ihtimali asla yok. Tavana ateş etmek olası kastın varlığını ortaya koymaz. Mekanda bulunanlar havaya sıkılan kurşunların duvara çarpması sonucu yaralanmışlardır. Müvekkil zaten başka bir dosyadan 5 yıl 2 ay ceza almıştır. Kaçma şüphesi yoktur. Tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığın tutuklanmasına karar verdi.
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza’da görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme, Beşiktaş’lı futbolcu Gökhan Töre’nin de bulunduğu duruşmaya katılmayan müştekiler hakkında duruşmaya zorla getirme kararı çıkartmıştı.