Fenerbahçe’nin geçen yıl şampiyonluk kutlamaları sırasında Bağdat Caddesi’ndeki GS Store mağazasına saldıran 13 sanığa hapis cezası verildi.
Fenerbahçe’nin 2013-2014 sezonunu şampiyon bitirmesinin ardından sokaklara dökülen taraftarlar, şampiyonluğu doyasıya kutlarken, bir grup taraftar Bağdat Caddesi’nde bulunan GS Store mağazasına saldırmıştı. Davada 13 sanığa ‘nitelikli hırsızlık’, ’konut dokunulmazlığı ihlali’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarını gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 5’er yıl 8’er aydan, 18’er yıl 8’er aya kadar hapis cezası istemiyle açılan dava sonuçlandı.
Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme; sanıklardan Emre Turanlı, Mehmet Gülsün, Yunus Zengin, Erdal Gülsün, Serkan Çelik, Burak Kavakyanı ve Ferhat Ataç’a ‘Hırsızlık’ suçundan 1 yıl 5 ay 15’şer gün hapis cezası verildi. Umur Tike, Serkan Çeler ve Mahsun Çelik’e ‘Hırsızlık’, ‘Mala zarar verme’ ve ‘İş yeri dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından toplamda 7 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca, Engin Güzel, Mehmet Hanifi Yaman ve Mehmet Hacı Bozkurt’a da "Mala zarar verme" ve "Hırsızlık" suçundan toplamda 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
OLAY
Fenerbahçe’nin Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda Çaykur Rizespor ile oynadığı ve 0-0 beraber kalarak şampiyonluğunu ilan ettiği maç sonrası Bağdat Caddesi’nde bulunan GS Store’un camları kırılmış, mağazada bulunan çoğu raf ve tezgah dağıtılmıştı. Ayrıca, içeriden çıkartılan bir çok taraftar ürünü de sokağa çıkartılmıştı. İddianamede ayrıca kasa bölümünde bulunan 2 bin 500 TL nakit paranın da çalındığı iddia edilmişti.