Adana’da, dayısının cinayetiyle ilgisi olduğu iddia edilen adamı öldüren 16 yaşındaki sanık, "Üzerime geldi. Av tüfeğiyle kendisini iteklemek isterken tüfek ateş aldı” diye savunma yaptı.
Olay, Seyhan ilçesi Gürselpaşa mahallesinde 11 Ağustos 2014’te meydana geldi. Çok sayıda suç kaydı bulunan Yenal Yerli (36), berberde tıraş olduğu sırada uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.
8 Kasım 2014’te ise Yenal Yerli’nin yeğeni H.O. (16), güvercin satıcısı Murat Demircan’ı (37) av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Katil zanlısı H.O. ile olay yerine geldiği motosiklet sürücüsü Onur O (33) tutuklandı.
Tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Onur O, H.O.’nun kendisine dayısı Yenal Yerli’nin ölümüne neden olduğu öne sürdüğü Murat Demircan ile konuşmak istediğini söylediğini belirterek, “Motosikletle H.O.’yu Murat’ın iş yerinin yakınına bırakıp hareket ettiğim sırada iki el silah sesi duydum. Bu sırada H.O. elinde av tüfeğiyle koşarak motosiklete bindi. Ölenle aramda herhangi bir husumet yoktur. H.O’nun Murat’ı öldüreceğinden haberim yoktu. Bana konuşacağım demişti.”
Sanık H.O., çevresindeki herkesin öldürülen dayısının yerini Murat Demircan’ın söylediğini konuştuğunu ileri sürerek, “Olay günü Onur’un tren raylarının orada alkol aldığını öğrendim yanına gittim. Bir süre konuştuktan sonra Onur beni motosikletle eve bırakacaktı. Motosikletle gittiğimiz sırada Onur’a, Murat ile konuşmak istediğimi söyledim. Onur bana ’Boş ver bunlar belalı adamlar’ dedi. Murat’ın iş yerinin yakınından geçerken Onur’dan durmasını istedim. Konuşmak için elimde tüfekle Murat’ın iş yerine gittim. Murat bana ’ihbar ettim. Gerekirse tekrar ihbar ederim. Öldürenler sizi de öldürür namussuz’ dedi ve üzerime geldi. Av tüfeği ile kendisini iteklediğim sırada tüfek ateş aldı. Sonra iş yerinin camına bir el ateş ettim. Dışarı çıktığımda Onur’un motosikletle yavaş yavaş gittiğini gördüm. Koşarak yetiştim ve motosiklete bindim.”
Olay sırasında Murat Demircan’ın yanında olduğunu söyleyen ve mahkemede tanık olarak ifade veren Recai Saraç, “Murat’la içerideydik. İş yerinin dışından iki el ateş edildi. Murat’la ateş eden arasında herhangi bir konuşma geçmedi" dedi.
Mahkeme heyeti, iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.