Hakkında gözaltı kararı verilen Hakim Metin Özçelik, Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Özçelik, “Telefonla bana bilgi verildi. Bana gözaltı kararı olmadığı HSYK Başmüfettişliğinin bir yazısı üzerine ifademin alınmak istenildiği söylendi” dedi.
Paralel yapı operasyonlarında tutuklu bulunan yaklaşık 70 kişi hakkında tahliye kararı veren ve HSYK tarafından açığa alınan hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı vermişti. Savcılığın dosya üzerinden iki hakimi, "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk ettiği belirtilmişti.
Hakkında gözaltı kararı alınan hakimlerden Metin Özçelik Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Adliye girişinde basın mensuplarına açıklama yapan Hakim Özçelik, kendisine gözaltı kararı olmadığının söylendiğini belirtti. Verdiği kararının arkasında olduğunu belirten Özçelik, “Terörle mücadeleden bir komiser bey aradı. Bana 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nden beklendiğim söylendi. HSYK Başmüfettişliğinin bir yazı gönderdiği ve ifademin alınmasını istenildiği söylendi. Gözaltı kararı yok dedi. Basında da mahkemeye sevk edildiği söylendi. İçeri girdiğimde öğreneceğim. Görevde hakimim. Böyle bir gözaltı kararı sorguya sevk böyle bir şeyi hukukçu olarak bugüne kadar ne gördüm ne duydum. İçeri girdiğinde göreceğiz. Ne olduğunu. Verdiğim kararın arkasındayım. Hukuki bir karar verdim” dedi.
Özçelik’in avukatı Önder Durdu ise müvekkilinin hukuki bir karar verdiğini söyledi. Özçelik daha sonra avukatıyla beraber adliyeye girdi.