Manisa’da 8 aylık hamile eşini kızlarının gözü önünde arabada döverek ölümüne sebep verdiği gerekçesiyle yargılanan şahsın yargılanmasına devam edildi.
Manisa’da 8 aylık hamile eşini 17 Mayıs 2014 tarihinde 4 yaşındaki kızlarının gözü önünde döverek öldürdüğü iddia edilen ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Semih Çapar hakkında açılan davanın beşinci duruşması Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Bir önceki duruşmada, Burcu Çapar’ın olay günü hastaneye götürüldüğünde kendisine ilk müdahaleyi yapan doktorun dinlenmesi gerekçesiyle dava ertelemişti. Duruşmaya Burcu Çapar’ın babası Süleyman, annesi Fatma Akyol ve tarafların avukatları katıldı. Dava öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması düzenledi.
DAVADA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK DOKTOR İFADE VERDİ
Davanın beşinci duruşmasında 17 Mayıs 2014 tarihindeki olay sonrası Burcu Çapar’a götürüldüğü hastanede ilk müdahaleyi yapan Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’nde Doktor Ülkü Ünsal ifade verdi. Doktor Ülkü Ünsal verdiği ifadede, “Beyin cerrahı olarak görev yapıyorum. Yanında yakınları yoktu. Kafa bölgesinde darp izlerinin olduğunu gördüm. Kafa derisinde ve yüzünde yaralar vardı. Bize getirildiğinde bilinci kapalıydı. İlk yapılan tespitte hamile olduğu görüldü. Hemen hastanın tomografisini istedim. Tomografi sonrası kafasının sağ tarafında beyin kanaması olduğunu tespit ettik. Hastayı ameliyata aldık. 3 ve ya 3 buçuk saat ameliyatta kaldı. Kadın doğumu doktorlar ilk müdahale sonrası bebeğin canlı olduğunu, kalp atışlarının devam ettiğini söylediler. Sonra bebek alındı. Bir süre sonra hasta vefat etti. Hastayla konuşma imkanım olmadı. Benim kanaatime göre kafa bölgesindeki yaralama sert bir şekildeki cisimle oluşmuş olabilir. Çünkü hastada çizik çizik yaralar vardı. Eğer bu izler düşme sonrası olsaydı kafanın sadece bir bölgesinde yaralama olurdu. Vücudun bazı kısımlarında yaralar vardı. Yumrukla, el ile oluşan ve ya bir cisimle yapılmış izler vardı. Hastada beyin hasarı vardı. Bir çok noktada hasar bulunuyordu” dedi.
Semih Çapar’ın avukatı Emin Uz Doktor Ülkü Ünsal’a Adli Tıp Raporu’na göre hastaya yapılan tedavinin normal olduğunu, hastanın yararlarının ise düşme ve ya düşürülme sonucu olabileceği üzerine Ünsal’ın görüşünü istedi. Doktor Ülkü Ünsal, “Ben beyin cerrahıyım. Kesin düştü ve ya düşürüldü diyemem. Ama ama bu yaraların düşme sonucu olduğunu düşünmüyorum” dedi.
Semih Çapar’ın kişinin başına bir cisimle vurulduğunda kafada kana ve ya kırık oluşmaz mı? sorusu üzerine Doktor Ülkü Ünsal, “Kişinin kafasına demir ile vursalar bile içeride hasar oluşur. Kafada sadece şişlikler morluklar da oluşabilir" şeklinde konuştu.
SEVGİLİSİNİ KORUMAK İÇİN KIZIMI O HALE GETİRDİ
Duruşmada Burcu Çapar’ın annesi Fatma Akyol söz alarak, “16 gün kızımı yoğun bakımın önünde bekledim. Ne kadar darbe aldığını gördüm. O sevgilisini korumak için kızımı o hale getirdi. En ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.
ADLİ TIP KURUMU’NDAN OLAY GÜNÜNE DAİR RAPOR
Semih Çapar’ın Avukatı Emin Uz, “Adli Tıp Raporu’na göre Burcu Çapar’ın disk kapaklarında sıyrıklar var. Sağ ayak bileklerinde sıyrıklar var. Bütün olay sağ tarafı gösteriyor. Atlaması sonucu sağ tarafta darbeler oluşacaktır. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan olayla ilgili rapor hazırlanmasını talep ediyorum” dedi.
Semih Çapar ise, “Ben eşimi hastaneye yaşarken götürdüm. Kasten öldürme diyorlar. Ben onu hastaneye ölü olarak bırakmadım. Beni dünyanın en kötü babası ilan ettiler. Olay günü sonrası ifadelerin hepsinde fren sesi ve çığlık var. Ben eşimi dövseydim yapma, vurma diye bağırırdı. Dayak yiyen birisinin ağzı ve yaz burnu kanar” diyerek kendini savundu.
Davanın beşinci duruşmasında doktorun da ifadesinin ardından hakim, yaşanan olay ile ilgili raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlaması gerekçesiyle davayı 16 Haziran’a erteledi.