Adana’da 4,5 aylık hamile eşini tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen kocanın cezası, tahrik hükmü uygulanarak 19 yıl 2 aya indirildi.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’deki duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Çiftçi (27), maktul Burcu Çiftçi’nin (20) yakınları ve avukatlar hazır bulundu.
Tutuksuz yargılanan Mustafa M., Tahir S. ve Ferhat F.’nin gelmediği duruşmada sanık Mehmet Çiftçi, eşinin uyuşturucu kullandığını, evliliği boyunca da başka erkeklerle kendisini aldattığını ileri sürdü.
Ailesinin dağılmaması için elinden gelen fedakarlığı gösterdiğini söyleyen Çiftçi, "Eşime, annesi ve babası da sahip çıkamıyordu. Ne yaptıysam beni aldatmasının önüne geçemedim. Çocuğum için her şeye katlandım. Olayda tasarlama yok. Kesinlikle karıma şiddet uygulamadım. ’Seni defalarca aldattım. Kardeşinle bile aldattım’ deyince kan beynime sıçradı, ondan sonra olan oldu. Eğer kastım olsaydı onu öldürür, bir yere gömerdim. Kimsenin haberi olmazdı" dedi.
Ölen Burcu Çiftçi’nin annesi Songül, babası Teber Özbek ise Mehmet Çiftçi’nin aldatma iddiasının yalan olduğunu, kızlarının evliliği boyunca eşinden şiddet gördüğünü söyledi.
Mahkeme heyeti sanık Mehmet Çiftçi’ye, hamile eşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın, suçu ağır tahrik altında işlediğine hükmeden mahkeme heyeti, bu cezayı 19 yıl 2 aya indirdi. Çiftçi’ye yardım ettikleri öne sürülen Mustafa M., Tahir S. ve Ferhat F. hakkında ise beraat kararı verildi.