Adana’da 6 aylık hamile kadın ve eşi, kendisinden yardım isteyen bir çocuk annesine, çocuğunu öldürmekle tehdit ederek zorla fuhuş yaptırdı.
İddiaya göre, İzmir’de yurtta büyüyen bir çocuk annesi Sıla K. (23), Osmaniye’de bir kişi ile evlenerek buraya yerleşti. Eşi cezaevine giren genç kadın, kayınvalidesi ve görümcesi ile yaşamaya başladı. Ancak bir süre sonra kayınvalidesi ve görümcesinden şiddet görmeye başladı. Sıla K., bunun üzerine kayınvalidesinin kiracısı 6 aylık hamile Sibel (43) ve Murat (51) T. çiftinden yardım istedi. Sibel ve Murat T. çifti genç kadını ve 4 yaşındaki çocuğunu Adana’ya getirdi. Çift, bir süre sonra 4 yaşındaki çocuğu öldürmekle tehdit ederek Sıla K.’ya fuhuş yaptırmaya başladı. Genç kadının eskort sitelerine fotoğraflarını koyan çift, saati 250, geceliği ise 900 liraya erkeklere pazarladı. Sibel-Murat çifti, Sıla K.’nın kaçmaması için otele bırakması ve tekrar eve getirmesi için taksici Ömer Ç. (53) ile anlaştı.
Çocuğunun öldürülmesinden korktuğu için bu duruma bir süre göz yuman Sıla K., bir müşterisinin yardımıyla polisi aradı. Genç kadın, yaşadıklarını polise anlatarak çocuğunun kurtarılmasını istedi.
İhbar üzerine harekete geçen Ahlak Büro Amirliği ekipleri, taksici Ömer Ç.’yi otelin önünde gözaltına aldı. Şüpheli Sibel ve Murat T. çifti ise oturdukları eve baskın yapılarak yakalandı. Evdeki çocuğu alan ekipler, annesi Sıla K.’ye teslim etti.
“TECAVÜZE UĞRADIM, ÇOCUĞUMUN BABASI KİM BİLMİYORUM”
Emniyette ifadesine başvurulan Sıla K.’nin İzmir’de yurtta kaldığı dönemde bir çok kez tecavüze uğradığını ve çocuğunun babasının kim olduğunu bilmediğini söyledi. Tanıştığı eşi ile evlenerek Osmaniye’ye yerleştiğini belirten genç kadın, “Eşim cezaevine girdi. Görümcemden ve kaynanamdan şiddet görmeye başladım. Ben de kaynanamın kiracısı Sibel’den yardım istedim. Beni Adana’ya getirdiler. Ancak burada fuhuş yapmazsam çocuğumu öldüreceklerini söylediler. Çocuğuma bir şey olmasından korktuğum için yapmak zorunda kaldım. Zaten Sibel abla hamile. Bu kadar vicdansız olacaklarını düşünmedim. Ama artık dayanamadım. Ne olur beni bunların elinden kurtarın” dediği öğrenildi.
Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.