Maltepe’de Hasan Ferit Gedik’in ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla ilgili davanın duruşmasında tutuklu yargılanan 4 sanığa tahliye kararı çıktı.
2013 yılında hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in davasında 14. duruşma bugün görüldü. Sabah 10.00’da başlayan duruşma, akşam ilerleyen saatlere dek sürdü. Duruşmanın ardından 19.00’da kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan 4’ünün tahliye edilmesine karar verdi.
Duruşmanın ardından açıklama yapan anne Nuray Gedik, “4 kişi tahliye oldu bugün. Müştekiler ifade verdi, bizde verdik. Ben bugün söyledim üstüne basarak, altını çizerek, dedim ki eğer siz bugün bu katil çeteleri tahliye ederseniz bunlar çıktıklarında yine Hasan Ferit Gedik’leri öldürecekler. Yine anneler ağlamasın dedik ve 4 kişiyi yine tahliye ettiler. Adaletin olmadığını bir kez daha gördük, çok üzgünüm” dedi.
Baba İbrahim Gedik ise, “Ben Hasan Ferit’in babasıyım. Bütün mahkemelere girip çıkıyoruz. Hiçbir ilerleme yok. Maalesef bugünkü mahkemede 4 tane tahliye var. Bu ülkede nasıl adalet sağlanacak bilmiyorum” diye konuştu.
Davayı takip eden Avukat Şükriye Erden, davanın 25 Mayıs 2015 tarihine ertelendiğini söyledi. Öte yandan duruşmanın ardından adliye ve çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. Toplanan kalabalık, polisin yaptığı uyarı üzerine olaysız şekilde dağıldı.