Hatay’da düzenlenen iki ayrı operasyonda, 107 kilo esrar ve 21.5 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün uyuşturucu madde ticareti ile mücadeleye yönelik olarak gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, Hatay’dan temin ettiği uyuşturucuyu başka illere nakletmek isteyen bir organizasyon takibe alındı. Yapılan operasyon ile içinde 3 şahsın bulunduğu seyir halindeki otomobil, yaşanan kovalamacanın ardından durduruldu.
Araçta bulunan 107 kilo esrar maddesi ile bir adet tabancaya el konuldu. Olayla ilgili olarak araç içindeki C.D., T.K. ve M.S. ile uyuşturucu maddeyi temin ettiği değerlendirilen N.B. ve H.K. olmak üzere toplam 5 kişi gözaltına alındı.
Diğer operasyonda ise il dışından bir araçla yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisi üzerine KOM Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından söz konusu otomobil takibe alınarak durduruldu. Narkotik köpeği ile yapılan aramada gizli bölmelere yerleştirilmiş 42 parça halinde toplam 21.5 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak H.Ç., B.A., Y.G. ve A.D. isimli 4 şüpheli şahıs gözaltına alındı
Her iki olayla ilgili olarak gözaltına alınan 9 kişi, "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Uyuşturucu Madde Bulundurmak" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.