İstanbul’da “hayali ihracat” yaptıkları öne sürülen şahıslara yönelik 95 adrese şafak vakti eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında dövizci, gümrük memurları ve iş adamlarının da bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “vergi usul kanununa muhalefet’’, “kaçakçılıkla mücadele kanununa” ve “hayali ihracat” yaptıkları öne sürülen şahıslara yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından bu sabah önceden belirlenen 95 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. 76 kişinin arandığı operasyonda aralarında dövizci, gümrük memurları ve iş adamlarının da bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alındı.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “hayali ihracat” soruşturması kapsamında düzenlenen operasyona Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Özel Harekât polisleri de destek verdi.
Operasyon adreslerinden biri de Bakırköy ilçesi Osmaniye Mahallesi, Sığırtmaç Caddesi’nde bulunan lüks bir site oldu. Lüks siteye giren polis ekipleri içeride incelemelerde bulunurken başka bir ekip de Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’nde bulunan bir rezidanstaki iki daireye operasyon düzenledi.
Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.